Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Villanyszerelők segítségét...

Villanyszerelők segítségét kérem. Ha az óránál összekötöm a nullát a földeléssel az úgy megfelelő?

Figyelt kérdés
Régi vályogházat vásároltam és nincs benne földelés átvezetékeztük a házat húztam be földelést is amit összekötöttem az oszlopról bejövő nullával ez így megengedett?
2015. aug. 24. 11:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2015. aug. 24. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Még németeknél is sokan így használják. Söt, van ahol a nullát használják földként is, csak helyben választják szét. Pont most kell egy házat átvezetékeznem ezért, mert így a fi-relét is esélytelen bekötni.

Más kérdés, hogy ez a rendszer már nem megy át, ha bevizsgálni kellene.

2015. aug. 24. 11:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor elvileg nem lesz baj ha így hagyom max az ellenőrzésen bukik ki.
2015. aug. 24. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Annyi lehet baj, hogy ha nincs fi-relé, és a villanyboiler gallyra megy, akkor életveszélyes is lehet. De igazából a szüleink is felnöttek valahogy. Ha renoválok, akkor mindenképp meg akarom csinálni, de nekem még így van. (Mondjuk a bekötésnél egyszer le van a nulla földelve nem tudom nálad így ven-e)
2015. aug. 24. 14:25
 5/9 A kérdező kommentje:
sajnos nincs leföldelve. A földelést meg tudom én csinálni valahogy ?
2015. aug. 24. 18:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Na holnap megkérdezem az embereket.:)

Én automatizálási és gyengeáramú vagyok, és villanyszerelőim vannak, ők okosítanak mindig.

2015. aug. 24. 19:22
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Mondjuk nálam ahol a vízcső jön be, arra van rátéve a rendszer. De gondolo vályognál nincs pince?
2015. aug. 24. 19:23
 8/9 dejko ***** válasza:
100%
nem,üss le födelő szondát,10 vezeték ,áramvédő elött eph
2015. aug. 26. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Vályogházban sosem lesz ellenőrzés, kivéve, ha te megrendeled és fizeted, vagy ha valaki meghal áramütés miatt. Bár panelben se.

Amit leírtál, azt kellett volna tenned.

Csak még azt is, amit Dejko írt.

Ha van fém vízcső, azt ugyan hozzá kell kötni (lásd EPH), de manapság már nem lehet azt földelésnek tekinteni.

A földelés nem lehet ma már akármiből, legegyszerűbb kész földelőszondát venni. Amellett praktikus egy méter mély gödörből leverni, mert a fagyhatár feletti rész télen nem számít.

Ja, a FI-relé ne legyen 30 mA-nél nagyobb kioldóáramú.

2015. szept. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!