Egy transzformátor szekunder feszültségét hogy lehet szabályozni?
Elég pepecs munka, de nem lehetelen.
Meg kell bontani a trafót, hogy hozzáférhess a szekunder tekercshez, majd le kell a szek. tekercsből tekerni pár menetet.Multiméterrel folyamatosan mérheted a szekunder kimeneti feszültséget, akár menet letekerésenként.
Biztos, hogy ennyire érzékeny a tápfeszre?
Mi ennyire féltős, mit akarsz 24V-al?
Tekercselni nem szeretném a trafót inkább valamilyen kapcsolásra gondoltam.
Egy forrasztóállomás működne róla, van egy kisebb trafóm is ami terhelés nélkül 23 V-ot ad ezzel tökéletesen szabályoz az állomás elektronikája csak 5 perc után már elég forró ventilátoros hűtés mellett is a trafó, gondolom a kis teljesítménye és mérete miatt. Ezért kerestem egy másik trafót ez lett az említett 27,2 V-os de ezzel már nem működik a hőfokszabályzás, a készülék fűtést jelzője (Led) is csak folyamatosan világít a páka pedig épphogy csak langyos.
Más ötletem nincs csak az hogy sok neki ez a feszültség.
Nem logikus ilyen furcsa jelenség, inkább arra utal, hogy hiába nagyohb a fesz., nem terhelhető.
(Túlfesz esetén egyszerűen lekapcsolna, nem pedig a leírt semmire sem jó állapoba kerülne.)
Mérj rá mekkora a fesz., amikor terheled.
Amúgy egyenről is menni kellene neki, a 27V egyeniráyítás vesztesége miatt, kb. megfelelő feszültségre esne.
Már egy másik trafóval használom, ez 25,4 V-ot ad terhelés nélkül így szépen működik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!