Ha 12V váltakozó áramra közvetlenül rákötök egy 100m hosszú 1,5mm2 es kábelből készült tekercset, akkor nem történik semmi, vagy csináltam egy jó nagy rövidzárt?
Az lenne a célom ezzel, hogy egy másik tekercset fölé viszek, és áramot tudok levenni belőle.
Kell valamilyen áramkör a tekercs és az áramforrás közé?
A válaszokat előre is köszi!
De lehet kapni tekercslődróotot is. Hátha...
Vagy ragaszkodsz ehhez?
Egyébként ha nem teszel magot bele, akkor az lesz a baj, hogy sok a szórt fluxus, ami mind veszteség.
"az a célom hogy kábel nélkül tudjak áramot átvinni"
Aha. Értem. Ezért elhasználsz 100m hosszú 1,5mm2-es kábelt.
Úgy értem, hogy ne keljen csatlakozókat használni, hanem a fogyasztókban van egy tekercs, és csak rá kell tenni a primer tekercsre.
Egyébként úgy kisebb lenne a veszteség ha a primer és a szekunder tekercsbe is teszek egy vasmagot? Es lenne koztuk 1-2cm akkor úgy is működne?
Igen vasmaggal kisebb lesz a veszteség, pár centitől jóval nagyobb távolságokra is fog működni.
Írtad az elején, hogy 120W-os háózati trafóról akarod táplálni.
Akkor meg felesleges a 100m-es tekercs, csak 1 néhány menetes induktivitás kell, amit a trafó közelébe raksz és meg is van az áramod.
Oké értem.
Csak miért kell a trafó közelébe tenni? A nagy áramerősség miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!