Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha 12V váltakozó áramra...

Ha 12V váltakozó áramra közvetlenül rákötök egy 100m hosszú 1,5mm2 es kábelből készült tekercset, akkor nem történik semmi, vagy csináltam egy jó nagy rövidzárt?

Figyelt kérdés

Az lenne a célom ezzel, hogy egy másik tekercset fölé viszek, és áramot tudok levenni belőle.

Kell valamilyen áramkör a tekercs és az áramforrás közé?

A válaszokat előre is köszi!

2015. aug. 12. 14:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a terved a trafóval?
2015. aug. 12. 16:31
 12/19 A kérdező kommentje:
Igazából nem trafónak szeretném használni, hanem az a célom hogy kábel nélkül tudjak áramot átvinni.
2015. aug. 12. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:

De lehet kapni tekercslődróotot is. Hátha...

Vagy ragaszkodsz ehhez?

Egyébként ha nem teszel magot bele, akkor az lesz a baj, hogy sok a szórt fluxus, ami mind veszteség.

2015. aug. 12. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:

"az a célom hogy kábel nélkül tudjak áramot átvinni"

Aha. Értem. Ezért elhasználsz 100m hosszú 1,5mm2-es kábelt.

2015. aug. 12. 22:23
 15/19 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy ne keljen csatlakozókat használni, hanem a fogyasztókban van egy tekercs, és csak rá kell tenni a primer tekercsre.

Egyébként úgy kisebb lenne a veszteség ha a primer és a szekunder tekercsbe is teszek egy vasmagot? Es lenne koztuk 1-2cm akkor úgy is működne?

2015. aug. 13. 00:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen vasmaggal kisebb lesz a veszteség, pár centitől jóval nagyobb távolságokra is fog működni.

Írtad az elején, hogy 120W-os háózati trafóról akarod táplálni.

Akkor meg felesleges a 100m-es tekercs, csak 1 néhány menetes induktivitás kell, amit a trafó közelébe raksz és meg is van az áramod.

2015. aug. 13. 10:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Oké értem.

Csak miért kell a trafó közelébe tenni? A nagy áramerősség miatt?

2015. aug. 13. 12:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem arra gondolt, hogy elkapoid a trafó sz´rt fluxusát. Ebben az esetben viszont figyelembe kell venni, hány menetes primer a trafón. De szerintem nem jó ötlet, mert kicsi a szórt fluxus, és a primer meg a te tekercsed menetaránya lesz az osztó.
2015. aug. 13. 13:04
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkitől!
2015. aug. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!