Szünetmentes tápot keresek. (vagy mégsem? )
Sziasztok!
Utóbbi időben arra figyeltem fel, hogy áramingadozás van a lakásban. Olyan rövid időre, hogy a pc nem kapcsol ki vagy indul újra, de az lcd tv-n (amire a pc van kötve) 1s-re elmegy kép. A VGA-m közben megadta magát így kicseréltem egy tartalék kártyára. Az utóbbi napokban a hiba kevesebbszer jött elő. Bevallom fogalmam sincs, hogy a vga meghibásodása és a pillanatnyi kép eltűnése összefügg-e.. vagy sem.. (7 éves konfig, lehetnek gondok, de szoftver-driver szinten rendben van) Észre vettem még egy olyan jelenséget, hogy ha bedugok a konnektorba egy új eszközt/fogyasztót pl ventilátort, hi-fi stb. akkor szintén bezavar a képbe, időnként még az egyszerű villanykapcsolgatástól is elmegy a kép. Mindenféle előképzettség nélkül én valami túlfeszültségre, áramingadozásra tudok gondolni. Ezért egy olyan szünetmentes tápot keresek amire az alábbi eszközöket rá tudom csatlakoztatni (a tápkábeleket és az összes többit is - telefon kábel, tv kábel, net kábel) és azokat lehetőleg minden káros behatástól megóvni:
1 Pc, 1 tv, 1 router, 1 telefon, 1 asztali dvd lejátszó üzemelne róla.
Nem az adatvesztéstől félek, mert nem munkára használom a gépet, hanem a meghibásodásoktól tartok. Próbáltam utána járni a témának, de elakadtam. Olvastam, hogy az offline szünetmentesek pl átengedik túlfeszültséget (?) és csak utána kapcsol át az aksira. Valami olyanra lenne szükségem ami folyamatosan szinten tartja a feszültséget és/vagy áramerősséget. (Sry tényleg nem vágom a témát :) ) Arról is olvastam, hogy elvileg a tv- vagy a netkábelen is bejuthat túlfeszültség az eszközbe.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e a fenti problémára valami ésszerű és viszonylag pénztárca barát megoldás?
Kiküszöbölhető-e a hiba egy szünetmentes táppal?
Ha igen, milyen típust ajánlotok?
Jó irányban keresgélek, egyáltalán? Mi okozhatja a fent leírt jelenségeket?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
A VGA meghibásodás és a kép eltűnés összefügghet.
Biztosan nem a hálózati feszültséggel van a gond, mert a PC nem bír ki 1sec feszültség kimaradást. Nem kell szünetmentes, mert nem ez a hiba oka.
Egy 7 éves gépben át kellene nézni a csatlakozókat, és ki kellene pucolni a gépet és a tápegységet is, mert ennyi idő alatt nagyon por rakódik le. Lehet, hogy valami túlmelegszik a rossz hűtés miatt.
Ezután ha ahiba továbbra is fennáll akkor meg kell mérni a PC-ben tápfeszültségeket, hogy a tápja rendesen működik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!