Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A gitár nyakának hátulján van...

A gitár nyakának hátulján van egy repedés az baj lehet?

Figyelt kérdés

van egy Fender squier bullet HSS gitárom. a nyak hátsó felén van egy sötétbarna csík egészen a gitár testig. ahogy nézegettem szerintem egy másik színű fa van hozzáragasztva. na ezen a csíkon van egy 2 cm es pici repedés éppen hogy elakad a körmöm benne. ez baj?

vagy az a barna csík csak pár miliméter vastagságú mint egy "vékony fém lemez"? és csak esztétikai dolog?

2015. júl. 24. 16:27
 1/5 A kérdező kommentje:
de mivel van rózsafa fogólap ezért az alatt lehet az acél merevítő nem? akkor az a csík a hátulján csak dísz ugye?
2015. júl. 24. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Nah éppen nekem is ugyanez a helyzet, az a rózsafa merevítés el van b@va. A ragasztás minősége nem a legjobb. A másik hogy nem tolták be végig és a teteje nekem nem passzol teljesen, kb egy fél mm nél kisebb rész amiben ugyan van ragasztó de nah... A gyalulás sem a legjobb vagy a marás, mert egy helyen van egy hajszál rés fentebb a merevítő szélén.
2019. júl. 13. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
UI.: azóta is ugyanaz a gityóm van gyakorlásra, és nem igazán hangolódik el, még vibratózással sem, se a hideg meleg változással. Azon gondolkodtam hogy teszek hídra egy Duncan SH/TB 4 vagy 5 pickupot, ami szettel annyi mint a gitár volt, de ha átforrasztom a cuccot, akkor szerintem baszott jó lesz. Maga a gitár nyaka szerintem nagyon fasza a hibától függetlenül is, kialakításra, főleg szólókra, és gyakorolni, a hangolókulcsok pedig szintén jók, ezek már az új Locking Fender cuccok.
2021. júl. 6. 19:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Az egyetlen ami nem tetszik az a 6 pontos tremoló, de érdekes módon tartja a hangolást huzamosabb gyakorlás után is, akár még nagy koncertre is bevállalható lenne ha van másik tartaléknak :) Azóta nem vettem új gitárt mert fölösleges a klasszik olcsó Startone (ami bejáratással így pár év után szintén nagyon jól szól olcsóbb D-Addario val is). Ha veszek új gitárt akkor Vigier használtan vagy akár újonnan is szóba jöhet, mert gitárokat nem halmozok föl otthon, de mivel komoly célra kell ezért a befektetés megéri, mert akkor már veszek egy jól ha egész évben azért dolgozok, bár azokra meg azt mondják hogy túl jó gitárok és fölösleges, főleg a csapágyas német / francia egyedi Floyd vibrato-val :). De miért lenne fölös, ha jó? :D hali
2022. máj. 13. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:
"Startone mellé" kihagytam.
2022. máj. 13. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!