Miért nem halkítja le teljesen a potméter?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A közelmúltban vettem egy elektromos gitárt, amiben a hangerő potmétert már csak a jóisten tartott a helyén. Sajnos megtörtént, kiesett a potméter szára a fedővel együtt, próbáltuk visszatenni semmi. Azonban vettem egy újat a hangszerdiszkonttól ami japán gyártmányú. Megérkezett, és akkor láttam, hogy nagyobb mint ami volt benne, ezért az eredeti helyére nem tudtuk betenni, ezért megcseréltük az egyik tónus potméterrel, a gitár az egy Samick LK 35 A/Os, 1 humbucker, 2 single cool, 5 irányú kapcsoló, 2 tónus és 1 hangerő potméter található, mindkettő hangerő potméter 500K-s és logaritmikus. A méretük különbözik csak. Szóval miután bekötöttük a másik tónus potméter helyére, minden úgy lett visszaforrasztva ahogy egy ilyen csere esetén az eredeti forrasztás hozza, persze más sorrendben, és miután rákötöttem erősítőre, egyfolytában szólt, ha letekertem akkor is. Ez mitől van?2015. júl. 19. 12:54
1/7 anonim válasza:
Pont attól.
Nem megfelelő potmétert raktál vissza. Az ellenállás elváltozásának a függvénye a feszültségnövekmény. Mivel nagyobb ellenállású a poti, így mindig lesz rajta fesz, tehát jel, tehát hang.
2/7 anonim válasza:
1#: Leírta hogy az eredeti is 500K-s volt... Egyébként meg mi a baj azzal, hogy kiesett? Mi volt a baja? Miért nem lehetett visszaszerelni? Egyébként szerintem rosszul lett bekötve, egy potinak 3 lába van, ha nem a megfelelő lábakat kötöd be, akkor fix értékű lesz.
3/7 anonim válasza:
Vagy a másik hiba: tónusként kötötted be.
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy jött ki, hogy utána megszűnt a hang létezni, miután szétszedtük a potméter darabokra, akkor láttuk, hogy ha visszarakjuk se fog szólni, így is lett.
2015. júl. 19. 17:43
5/7 A kérdező kommentje:
Nem tónusként lett bekötve, mert az működik rendesen.
2015. júl. 19. 17:44
6/7 anonim válasza:
Valami pedig nem okés... Akkor nem szeret téged:D
7/7 A kérdező kommentje:
Ezek szerint
2015. júl. 19. 19:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!