Autorádió helyére tabletet?
Olyan otletem van ,hogy az autoradiom helyere egy tabletet tennek be . Azt hogy hogyan az most mindegy , inkabb a bekoteseben szeretnek segitseget kerni . Az en otletem az lenne ,hogy vennek egy auxos fejegyseget amit a hatso ules ala tennek es egy hosszu aux kabellel a tabra kotnem igy a hang meg van oldva , a tabot egy szivargyujtos tolton toltenem fixen igy amikor raadom a gyujtast akkor felvillanik a kijelzo ( :D ) az az egyetlen problema ,hogy minden egyes alkalommal amikor az autot beinditanam a fejegyseget be kellene kapcsolni es aux funkciora kapcsolni. (A radio nem mehet 0-24 mert lemeritene az akksit )
Varnam az otleteket ki hogyan oldana meg ezt a dolgot.
A rádiót kötheted az eredeti tápra, accessory ágra. Így csak akkor kap áramot, ha elfordítod a kulcsot (ha AUX állapotban kapcsolod ki, abban is fog újra elindulni, az nem probléma). Én viszont nem tenném eldugott helyre, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb azon állítani a hangerőt, mint a tabon.
A tabletet pedig ne szivargyújtós töltővel tápláld, hanem kösd be azt is fixre, a biztosítéktáblába egy DC-DC konverterrel. Ott is találsz ACC jelű biztosítékot.
Rögzítésileg vagy a szélvédőre cuppantanék fel egy tablet tartót, vagy ha vízszintes rácsos szellőződ van, abba is lehet masszív tartókat akasztani. És így a helyén maradhat a rádió. Az összes hangszórókábel is oda van kivezetve, így ha a hátsó ülés alá raknád a fejegységet (ha egyáltalán befér), szét kéne robbantanod az egész belső kárpitot.
A szivargyújtó sosem preferált, mert bizonytalan csatlakozás, bármikor szétcsúszhat, plusz útban is van, mind a csatlakozó, mind a kábel. A másik ok pedig az, hogy olyan töltőből névlegesen 2.1 ampernél nagyobbat még nem láttam, márpedig egy tablet többet is fel tud venni (az 5.5"-os telefonom is felvesz 2.6-2.8 ampert).
Ha nem érted teljesen, amit írtam, akkor inkább bízd olyanra, aki ért hozzá, mert nagy bajt is csinálhatsz.
- biztosíték kivezetés
- USB DC-DC konverter
- micro usb kábel, amit a tabletbe dugsz
Kb ennyi. Keresel a biztosítéktáblán egy ACC biztosítékot a kézikönyv alapján, vagy multiméterrel, abba bedugod a kivezetést, arra rákötöd a konverter pozitív inputját, a másiknak pedig keresel egy testcsavart, és már működik is, ahogy elképzelted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!