Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen távirányító jó egy...

Milyen távirányító jó egy quadcopter-hez?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Építek egy quadcoptert arduinóval, a motorok már mennek és eljött az idő egy távirányító vásárlására. Milyet ajánlotok? Olyanra lenne szükségem, amin vannak gombok amikkel különböző dolgokat lehet állítani a drónon (pl. világítás, videófelvétel ,stb.) és egy elég nagy hatótávolságú kellene, kb 1 km ről is szeretném irányítani.

2015. júl. 13. 15:40
 1/2 anonim válasza:

Üdv!

Sajnos nem tudom a kérdésedre a választ,de tudnál nekem segíteni?

Én is szeretnék építeni egy quadrokoptert,írnál privátba hogy te hogy csinálod?

2015. aug. 3. 10:43
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Mindenképpen 2,4ghz-st vegyél,mert az ujabbakban már van zajszűrő is. Emellett figyelj oda,hogy Full Range elnevezésű modulációval legyen,mert akkor 1,5km a hatótávja. Mivel egy quadrohoz minimum 4 csatorna kell,de igazából 5,mert van általában egy fail save is(autómatikusan stabilizál,bár én csak kk-val vezérlem az enyémet). Amellett hogy tudjad 1km-ről irányítani,ahhoz nagyon jó szemednek kell lennie :D Egyszóval nem fogod tudni 1km-ről irányítani,mert nem látod. Ezért lett kitalálva az FPV(first person viev) ,ami egy általában 5,8ghz-n működő,élőképet ado rendszer. Ez áll egy adóból,vevőböl,egy kamerából és egy kijelzőböl. Ezt mind külön kell beszerezned. Kamerának az SJIcam-et ajánlom,kijelzőnek egy 7"-os elég. Távnak pedig a Turnigy 9X-et,nem drága. Remélem segítettem,és még nem későn :D

2015. aug. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!