Miért vágja ki magát az erősítőm kb 20% hangerőn (Technics SU-700 KEG a típusa,20% -ig minden tökéletes)?
Tudom, régi darab, de semmi baja, alig használták, másrészt egy robosztus 360 W-os erősítő, tökéletesen működik mindaddig, amíg nem tekerem a hangerőt 20% fölé.
Ilyenkor kattan egyet, kigyullad a "safety" sárga led, és elhallgat. Ha újra bekapcsolom, ismét megy tökéletesen, eglélszen addig, amig megint nem teszem 20% fölé, azaz tuti nem a biztosíték megy ki.
Mi lehet ez a safety? Védi a készülék magát? Na de elég abszurd, hét az a 20% még lakásban is gyenge, és nem hiszem, hogy ez normális jelenség lenne.
Valakinek ötlete esetleg, mit érdemes megnézni vagy állítani rajta?
Lehet túlterhelés is.
Pl. mert atz erősítű kimeneti impedanciája 8 Ohm-os, te pedig 4 Ohm-os hangfalakat kötöttél rá.
Vagy több hangfalat kötöttél egy kimenetre párhuzamosan amik eredője kevesebb mint az erősítő névleges kimeneti imp.-ja.
oké ez elvben lehet igen, na de nem hiszed el, eddig kb 8-9 féle különböző ellenállású és teljesítményű na meg bekötésű hangfallal próbáltam, és mindnél ugyanaz a jelenég. egyébként azt írja, hogy 4-8 Ohm között szabadon variálható a csatlakoztaott hangfal. de mindegy, ha csak 2 db tök szabvány 8 Ohmost teszek rá, ugyanúgy levágja, mintha ráteszek csatornánként 2-2 össze-vissza Ohmos és W-os hangfalat, akár párhuzamos akár soros kötéssel.
sztem máshol kell lennie a hibának.
Ezt nem írtad le az eredeti kérdésben.
Lehet rossz az erősítő is.
Egy oldalon azt javasolták, hogy kapcsold ki (húzd ki a hálózati csatlakozóját is) 60 percre.
rosszul írtam az elején ..
az a bizonyos sárga "safety" LED folyamatosan világít, és akkor alszik el, amikor "levágja magát"
viszont hátul meg lehet állítani és 4-16 Ohm között bárhova nyomogathatom a hangszórók illesztését (az egyik állásban 4-8 Ohm, a másikban 8-16 Ohm-ot enged, azaz tényleg rejtély, de oké, hát lássuk a műszerészt ....)
Nem lehet hogy olyan mint az autósrádióm, hogy az meg ha megfeszülök se tudok tenni semmit, mert magától visszaszabályozza a hangerőt is meg ki is kapcsol egy időre, ha pl túlmelegszik vagy valamihez képest neki túl hangos vagy nem a megfelelő Ohm számú hangszórók vannak rajta ... most már ezen is agyalok.
8 Ohmossal akkor sem kéne nyavalyognia...
Meggondolandó a műszerész, meg hogy megéri-e vele szórakozni.
"Tudom, régi darab, de semmi baja, alig használták"
-Ezek szerint mégiscsak van baja. Baja meg nem csak a használattól lehet egy erősítőnek, hanem "csak úgy kimák" is lehet előbb-utóbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!