A 230 V-os hálózati áram egyenirányítás után is halálos lehet?
Az elektromos rovarcsapda nagyfeszültséggel működik. A rácson nem az egyenirányított 230V van jelen.
Igen az egyenáram is tud rázni. Ha egyenirányított szűretlen akkor olyan érzés mint a váltakozó áram. Ha szűrt (nem lüktető) akkor nem ráz, hanem üt ha úgy tetszik.
Ha ilyenre rámarkolsz akkor kifeszülsz mint az íj.
Az egyenáram is veszélyes ha elég nagy!
Egyenáram akkor üt, amikor hozzá érsz, és/vagy elengeded, mert abban a pillanatban a tested számára váltakozó feszültség jön létre (0-ból X és X-ből 0 V)
Fizika órán mi kb 1.000 V -tal szórakoztunk, szó szerint rángatóztunk de nem lett semmi bajunk - csal ésszel kell csinálni
Értél már villanypásztorhoz?
Az is elég kellemetlen, főleg, ha nem tudod, hogy áram alatt van a "kerítés"
Nekem sikerült megütnöm egy szegény lovat, mert simogattam és hozzá értem a vollanypásztorhoz közben a nadrágommal
Szegény lónak "átadtam" és a kezem és a lő feje között átfolyt az áram, én is megéreztem és ő is.
Egyébként nem mindegy milyen módon egyenirányítod a hálózati feszültséget, tökéletes egyenirányítás nem létezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!