Mit jelent hogy egyenáramnál pld.150khz?
Vagyis tudom mi az az egyenáram meg a Hz-frekvencia.
A fogalmakat is.
De nem tudom, hogy elképzelni pld egy monostabil vagy egy astabil multivibrátornál, hogy mi rezek vagy mi ismétlődik.
Vagy hogy a rádióhullám is hogy terjed a levegőben és honnan tudjuk meg hogy mi a kép és a hang?
Mik rezegnek egyáltalán ?
Nem tudom, hogy érhető el voltam hogy mire célzok.
Ha frekvenciája van, akkor nem egyenáram. Hiszen állandóan változik az áram iránya és mértéke, tehát váltakozóáram.
Van egyenfeszültség (egyenáram) ami időben állandó nagyságú és irányú, változófeszültség (változó áram) ahol a nagysága változik de az iránya nem. És végül a váltakozó feszültség (áram) ahol sem a nagyság sem pedig az irány nem állandó.
A másodikra tudok válaszolni. A rádióhullám az elektromágneses sugárzás egyik fajtája (hullámhossztartománya). Az EMS az elektromos és mágneses tér időbeli és térbeli "hullámzása". A térerősség és a fluxus vektorai változnak periodikusan. Tulajdonképp nem rezeg semmi. Nem is kellenek hozzá atomok, anélkül is terjed. Ugyanilyen EMS az IR, a fény, az UV, röntgen, mikrohullám, meg a gammasugárzás is.
Az egyenáram frekvenciáját nem tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!