Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megoldani azt,...

Hogyan tudnám megoldani azt, hogy egy konnektoros dugattyút mondjuk aksival üzemeltessek? Mert lenne egy háztartási készülékem, amit utcán szeretnék használni, de ugye konnektorba kell dugni. Milyen módszerek vannak rá?

Figyelt kérdés

2015. jún. 12. 14:23
1 2
 1/11 Szirty ***** válasza:

Mi az a "konnektoros dugattyú"?

Én ilyenről még soha nem hallottam.

Egyébként "hosszabbító" kulcsszó segíthet a témában...

2015. jún. 12. 14:33
 2/11 Tengor ***** válasza:

Hosszabbító, ahogy #1-es írja. A "konnektoros dugattyú" váltóáramot vár tőled, az akku meg egyenáramot ad, ami így nem passzol össze. Lehet venni sok 10 ezer Ft-ért invertert, ami ezt áthidalja, de az nem is olcsó, nem is praktikus.

Ellenben pár ezerért kapsz x méter hosszabbítót.

2015. jún. 12. 14:38
 3/11 A kérdező kommentje:
ha utcán akarom használni, távol a lakástól és bármilyen helytől, ahova bedughatnám, akkor azt hiszem a hosszabbító nem lenne ideális, azért ennyire hülyének ne nézzetek
2015. jún. 12. 15:07
 4/11 Szirty ***** válasza:

Miért gondolod, hogy bárki hülyének néz? Csak amennyire hülye a kérdésed.

Sajnos nem közölted, hogy mit is szeretnél pontosan de azt sem igazán, hogy mivel!

Pedig kérdeztem is hogy mi az a "konnektoros dugattyút" de nem tartottad fontosnak a választ.

Szóval mit akarsz csinálni mivel és hol?

2015. jún. 12. 15:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, csak nem igazán vagyok otthon a műszaki dolgok megnevezésében. Van egy popcorn gépem és azt szeretném szabad téren használni, ahol nem tudom megoldani, hogy bármilyen konnektorba bedughassam. És ezért gondoltam, hogy hátha létezik rá valami praktikus és mégsem túl drága megoldás, ami max egy 20asból kijönne, hogy aksival tudjam üzemeltetni pár óra erejéig.
2015. jún. 12. 15:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani de több infóra van szükségünk.

Mennyit fogyaszt?

A trafó kimeneti feszültsége mekkora?(rá van írva, de egy multiméterrel meg tudod mérni). Ha 12 többszöröse akkor sima kocsiaksikkal meg lehet oldani

2015. jún. 12. 18:00
 7/11 Szirty ***** válasza:
Trafó? :DD
2015. jún. 12. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:
transzformátor röviden. Kétlem, hogy 230al megy egy popcorn gép
2015. jún. 12. 19:51
 9/11 Szirty ***** válasza:
Miért kétled?
2015. jún. 12. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Két lehetőség adódik:

- 230 V-os váltakozó feszültségről hajtod meg - ehhez az akkumulátor(ok) és a berendezés közé kell egy inverter, ami a 12 V-os egyenfeszültséget 230 V-os váltófeszültséggé alakítja.

- mivel több mint valószínű, hogy a berendezés maga nem 230 V-ról megy - ezen okból kifolyólag lehet, hogy 12 V-os akkumulátorról (vagy pár darabról) is meghajtható

Bármelyik esetben is kérdés, hogy pontosan - gyártó, típus, feszültség- és áram- vagy teljesítményigény - milyen berendezésről van szó?

2015. jún. 12. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!