Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az aksi fel tud robbanni?...

Az aksi fel tud robbanni? Vagy ez természetes jelenség?

Figyelt kérdés

Felvittem a lakásba az autó aksiját, éjszaka töltöttem, és reggel arra lettem figyelmes, hogy erősen "zizeg", mintha bogyborékolna bent, olyan hangot adott, és két oldalt kb fél-fél centit kipúposodott.

Nekem nem tetszett a dolog, gyorsan levettem a töltőről, akkor enyhült a zizegés, és óvatosan levittem zöld területre, jó messze bármilyen lakott helytől, egy nagy bokros alá tettem, ha netán felrobbanna.

Aztán megnyugodott, és nem történt semmi, de az lenne a kérdésem, hogy ez természetes jelenség és ne foglalkozzak vele, vagy főleg ez a kétoldali púposodás veszélyt jelent? Szóval ennek annyi és dobjam ki vagy nem kell félnem tőle és jó még?

(teljesen zárt rendszerű aksi)

2015. jún. 12. 06:25
 1/8 Tengor ***** válasza:

A zöld területre vitel okos dolog volt. Jót fog tenni a környezetnek, ha felrobban és mindenfelé sav meg ólom darabok szóródnak szét!

[link]

2015. jún. 12. 07:44
 2/8 A kérdező kommentje:

csak átmenetileg vittem oda, ne viccelj már, jobb lenne ha a házban robbanna fel? nyilván nem marad ott, de az jó menedékhelynek tűnt hirtelen, távol mindentől.

és esetleg a kérdésre is tudsz?

2015. jún. 12. 08:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Töltés közben némileg, ha feltöltődött, akkor pedig fokozottan bontja a vizet, így gáz képződik. Ha vannak rajta kicsavarható dugók, akkor ajánlott kiszedni azokat töltés közben. Csak a megengedett maximális töltőárammal , vagy inkább kevesebbel szabad tölteni. Túl nagy töltőáram esetén károsodik, akár fel is robbanhat.
2015. jún. 12. 09:07
 4/8 Tengor ***** válasza:

A házban fel tudod takarítani, azt a mocskot, amit a tudatlanságod okoz.

Ott a link, olvasd el! Minden kérdésedre választ kapsz benne! Ne kelljen már idemásolni!

2015. jún. 12. 09:27
 5/8 Szirty ***** válasza:

Ólom savas akkukra jellemző a gáz képződés (hidrogén) leginkább intenzív töltéskor vagy túltöltéskor.

Valószínűleg túltöltötted és megrottyant.

Ez káros az akkura nézve.

Robbanhat is a keletkező hidrogén miatt.

2015. jún. 12. 09:27
 6/8 A kérdező kommentje:
jó és akkor mit lehet vele kezdeni? egyébként nincs rajta semmilyen dugó sajnos, már kerestem. teljesen zárt. hova vigyem, ahol tuti nem okoz bajt? vagy ha eddig nem robbant, most már nem fog?
2015. jún. 12. 14:52
 7/8 Tengor ***** válasza:
Ha meg akarsz szabadulni tőle, akkor veszélyes hulladék udvarra / telepre.
2015. jún. 12. 14:54
 8/8 A kérdező kommentje:
hát én meg akarnék de majd akkor a kocsiban fog felrobbanni? áhh nemtom, ki kéne hívni a tűzszerészeket aszem,
2015. jún. 12. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!