A TINA áramkör-szimulálóban miért kell a hangkimenetnek (a szimulált áramkörben a hangszórónak/zümmernek) mindig (vagy majdnem mindig) 1 MegaOhm-os impedanciájúnak lennie, hogy hallható legyen a kimenet?
No, most nagy kuszaság van a PenDrive-omon, itten van vagy 1000 fájl majdhogynem ömlesztve (túlzás nélkül)... azért 3-at találtam KONKRÉT példának:
A számokra (1-től 3-ig) rákattintva behozza a képeket - reményeim szerint.
Az első kettőnél még valahogy próbáltam is +1 tranzisztor beiktatásával mérsékelni ezt az egész impedancia-problémát, de nem nagyon ment - a szimuláció szerint az átlag 4-8 ohmos kis hangszórókkal (azt hiszem az átlag PC-telefon-szirénázóautó-stb. hangszóróknak ennyi) meg se mukkan. Vagyis az elsőnél nagyon-nagyon halkan... de az tényleg nagyon halk.
Ha még találok példát, akkor teszek föl. De szerintem nem is érdemes, mert eddig pont hogy nem találtam egyetlen olyan kapcsolást se, ami 4-8 ohmos hangszórókkal működött volna - A szimuláció szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!