A TINA áramkör-szimulálóban miért kell a hangkimenetnek (a szimulált áramkörben a hangszórónak/zümmernek) mindig (vagy majdnem mindig) 1 MegaOhm-os impedanciájúnak lennie, hogy hallható legyen a kimenet?
"mapvsolástól"
Bocsi, ez így eléggé furcsa szónak tűnik nekem. Direkt így akartad írni?
Ha igen, mi ez tulajdonképpen?
"mapvsolástól"
Gyanítom "kapcsolástól" akart lenni, csak túl gyorsan gépelt, és felcserélődtek az egymáshoz közel levő betűk - így lett k-ból m, c-ből v. ;)
Akkor így meg az egészet nem értem. :( Hogy értsem azt, hogy a használt kapcsolástól?
Volt olyan kapcsolás, amit full netről másoltam le, egyszerű oszcillátor volt, még írták is, hogy akár LED-et, akár zümmert meg lehet vele hajtani, de 100kOhm-os impedanciával szimulált zümmer esetén meg se szólalt. :(
Ilyenkor pl. mi van? Valami általános dolog van ilyenkor, amit a kapcsolásba a kimenet és a zümmer közé még be kell rakni, hogy működjön >létező< paraméterekkel rendelkező hangszóróval is, vagy mi?
1. Vagyok. Egy áramkörről csak akkor lehet véleményt mondani, ha a kaocsolási rajzot mellékeled.
Valós esetben nagyohmos zümmert, vagy erősítőt szokás használni, de rajz nélkül nen lehet pontosat mondani.
Oké, akkor ma este 8:30-kor majd igyekszem megosztani pár linket. Azért nem előbb, mert 7:45-nél előbb nem fogok hazaérni, és az is egy kis idő, amíg előkeresem a file-okat, és mobilneten képként feltöltöm.
De amúgy addig is példaként, a legegyszerűbb 2 tranzisztoros, 2 kondis astabil multivibrátor is csak közel >=1MOhm impedanciájú zümmerről szólal csak meg a szimulációban. Bár lehet, a MOhm-os tartomány alatt még egy kicsit tűrő, mindenesetre ahogy emlékszem 1KOhm-nál sincs semmi hang, pedig tudtommal annál nagyobb impedanciájú zümmer nem létezik, de az 1KOhm-os is ritka.
Plusz már az is furcsa, ugyebár, - legalábbis az én logikámmal - hogy a hangszóró objektum a programban alapértelmezetten mindig 1MOhm-ra van állítva (pl. új projectnél), pedig ekkora értékű hangszóró, sem zümmer nem létezik. :( Akkor meg?
Pedig a Texas Instruments szimulátorját pont azért ajánlották nekem, merthogy valósághű. De ezek szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!