Notebook kérdés, egyetemre szerintetek jól gondolom a helyzetet?
1-2 év múlva műszaki egyetemre megyek és szükségem lesz egy jó notebook-ra, ez a kiszemelt példány(Azt le szögezem hogy nem vagyok gazdag! így a pénzt saját magamnak kell megkeresnem rá )
www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/n551jk-cn067h-p253667103/?gclid=CPSj4_Do4MQCFVTLtAod61gA7w
tudom drága, hülye vagy, minek ilyen erős vegyél fele ennyiért.
De most gondolkodjunk reálisan veszek egy új 100ezres gépet aminek a teljesítménye, megbízhatósága, minősége ellégé gyér... és sok panaszost hallani. Tönkre mennek 2-3év alatt stb.
Megveszem ezt a drágaságott amit linkeltem 5-6évet szerintem simán fog menni és még a melózni is tökéletesen erős lesz.
(ha szerintettek rosszul látom a helyzetet, akkor nyugodtan írjatok)
Egyetemre ne játékos laptopot vegyél, mert azok hamarabb tönkremennek, nem fog ez neked 5 évet menni.
Elsősorban üzleti gépekben gondolkodj, melózni az kell, mert megbízhatóbbak, ha hosszú távra akarsz gépet, a konzumerek nem bírják.
Amiért valami drága, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy jobb is, ez a laptopora fokozottan igaz, a te elvárásaidat még egy 400ezres gép sem teljesíteni, muszály kompromisszumot kötnöd, nincs tartós játékos gép.
Szerintem az baromság hogy tönkre megy maximum ha folyton játszanák vele! de napi 1óra game, ha lesz időm szerintem nem ölné meg. A másik meg hogy ha úgy lenne akkor kipasztáznám belülről.
Amúgy milyen üzleti gépet ajánlsz? hasznátan kondolom de milyet? jó lenne valami erősebb vga-s és a proci se legyen gyenge!
Az alkalmi játék is simán tönkreteszi, nem kell oda napi szinten 8 órát játszani vele hozzá.
Ha rossz a hűtés, vagy a minősége, azon nem tudsz javítani házibarkács módszerekkel.
Nem létezik munkára és játékra is alkalmas gép, választanod kell, hogy mi a fontosabb.
Lássuk az Acer Nitro tesztet:
" The maximum temperature of the CPU during this test was 96 °C (204.8 °F), the GPU leveled off at 85 °C (~185 °F)."
Kicsit meleg...
Van egyáltalán olyan üzleti gép amibe nvidia GeForce gtx videókárta is van?
igazából nem is értem mennek itt a fél, 1 millás gamer gépek és nem tudják megoldani úgy a hűtést mint egy üzleti gépben? vagy legalább a 250-300kategoriánál igazán megoldhatnák vízhűtéssel vagy valami mással :(
A másik meló közben mi melegítené jobban a gépet mint egy erős game?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!