Hogyan tudok bekötni 380V-ról 220V-ot?
A ház falán, hátul van egy 380V-os konnektor. Viszont nekem többnyire csak 220-ra van szükségem, amit úgy oldok meg, hogy a pince ablakon kivezetek egy hosszú kábelt.
Gondoltam, a 380V-os konnektorból kivezetek 220-at, tudom, hogy kell hozzá a 0-ás és 1 fázis. Azt nem tudom pontosan, hogy a 3 fázisból, mindegy, hogy melyiket, vagy nem, és ha nem, akkor melyiket?
Tudom, hogy ez így nem teljesen szabványos, de ez így lenne a legegyszerűbb.
Tényleg jobb ha nem barkácsolsz!
Ha az aljzatban nincs nulla (csak védőföld) akkor nem lehet szabályosan megcsinálni.
Az ügyes szomszéd által két sörért készült megoldás (nulla a védővezetőn) igen veszélyes lehet.
Gondolj arra hogy biztosan nem szeretnéd ha az éppen zuhanyzó családtag áramütést szenvedne amikor te éppen beindítasz valami barkácsgépet hátul az "okosba" nem szabályosan de praktikusan kivitilezett megoldásoddal.
Nem csakhogy te ne csináld, de bárki meg akarja így csinálni azt NE engedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!