380/220 villanymotort hogy kell bekötni 220V-ra?
Régebben már kötöttem be ilyet de sajna elfelejtettem.
2.2Kw os motorról van szó.Mekkora indító és üzemi kondira van szükség illetve hogy kössem be?
Ha hat kivezetése van akkor használhatod az alsó vagy felső 3 at összekötöd igy csillagba lessz kötve.
Csillagba kötve két kivezetésre kell kötni a fázis nullát a szabadon maradt kivezetésre az üzemi kondi egyik kivezetését a forgésiránytól függően a másik szálat vagy a fázis vagy a nullára!
Inditó kondit párhuzamosan vagyis ugyanugy kötöd mint az üzemit.
üzemi kondinak 100w-onként 5uF
Inditó kondinak 100w-20uF ost használj.
Ha csillagba kötve használod akkor 2 tekercs sorba van kötve,de szerintem ez 1értelmű! Ha deltába kötöd akkor jut 1 tekercsre 220V,mivel ez gyárilag is így van,csak ott 3x220V tervezték.Szerintem felesleges kísérletezni vele mert a névleges teljesítmény 1,73 adja le(jó esetben a felét)nehezen indul kicsi a nyomaték.Szerintem 1 használt frekvencia váltóval többre jutnál.
Villszer.
Köszi a segítségeket.
Bekötöttem deltába 220ra egy 2.2kw-os motort de nem igazán bírja.(Szalagfűrész).Az az érdekes hogy van egy 1956os 600W-os 380/220 motorom na mondom kíváncsiságból bekötöm és megdöbbentem hogy a több mint 50 éves vill motor 300wattja amit lead 220 be többet ér mint a 2.2 kw os motor.Mondjuk nyílván ez a teljesítmény sem elég.A frekiváltóval az a baj hogy annyiba kerül mint 2db 220as villanymotor tehát szerintem nem éri meg.Akkor inkább veszek egy egyfázisú 1.5-2kw os motort.
Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem az lenne,hogy egy 380/220 as villanymotor mennyit veszít a teljesítményéből ha 220 ra lekötik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!