Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valaki megtudna mondani mitol...

Khhmkhhm kérdése:

Valaki megtudna mondani mitol kap keves aramot az autoerosito? A piros vastag tapkabel az aksin van, a remote a fejegysegre kotve, a minusz kek kabelpedig a kasznin van. Tobbi lent!

Figyelt kérdés
ahogy szol a subwoofer az erositon 3 kek led van es vilagiz ha bevan kapcsolva, ha kicsit felhangositom elkezd lippogni minel hangosabb anal jobban ,mint ha nemkapna eleg aramot, mi okozhatja?! valakinek valami otlete??

2015. febr. 27. 20:38
1 2 3 4
 11/34 dirtboy ***** válasza:

ha úgy érzed hogy az a kuffer vagy micsoda elég vastag anyag és ott jó lesz testelni akkor tedd azt.

a jbl 1000W számomra nem sokat mond,típus alapján tudom csak be azonosítani.

ha nem találod meg a típusát az is elég hogy mekkora biztosíték van benne,abból már lehet következtetni egy maximum áramfelvételre.

kábeleknél nem csak a hossz számít a keresztmetszet is.

[link]

2015. febr. 28. 19:19
 12/34 A kérdező kommentje:
60A biztositek van a kabelban,es az erositoben is 2x30A ,de gyarilag az erositoben 2x20A volt,csak mivel a kabelon 60A van igy az erositobe is ekkorat tettem , a keresztmetszeteket nemtudom sajnos,de kideritem:) akkor leirom majd az erosito pontos tipusat is:) nemsoka irom.
2015. febr. 28. 19:58
 13/34 dirtboy ***** válasza:

az erősítőbiztosítékát cseréld vissza a gyárira mert így károsodhat.

elől ettől függetlenül még maradhat 60A mert az nem az erősítőt védi hanem az autót a kigyuladástól egy esetleges zárlat során.

elől a biztosítékot úgy szokás megválasztani hogy minimum akkora legyen mint az erősítőben lévő de maximum akkora hogy azt még a kábel kényelmesen elviselje.

nálam pont az utóbbi van érvényben mert 35os ofc réz tápomra 200A-tól többet biztos nem engednék ezért 200A-es biztit raktam be, de az erősítőim össz. biztosítéka 240A.

tehát ezen két tényező alapján kell megválasztani a biztosítékot az aku után.

2015. febr. 28. 20:07
 14/34 A kérdező kommentje:
oke akkor visszateszem a gyarit, lehet hogy attol ilyen mert nem megfelelo neki a (-)? Es ha az akkumulator - kivezeteserol huznam hatra mint a (+)-t? az ugy jobb lenne mint a kasztnihoz?
2015. febr. 28. 20:30
 15/34 dirtboy ***** válasza:
igen az úgy elég korrekt lenne
2015. febr. 28. 20:38
 16/34 A kérdező kommentje:
de igy nemlesz valami baja? a pirosat es a keket huzhatom egymas mellett? Es igyis a Remote fogja kapcsolni az erositot vagy mindig aram alatt lesz? koszonom a valaszaid,sokat segitenek:)
2015. febr. 28. 20:40
 17/34 dirtboy ***** válasza:

remote a fejegység remote száláról jön.

a fejegység kapcsolja be illetve ki rajta a 12Volot.

őt húzhatod a tápoldalon,a táp és a negatív mehet egymás mellett.

rca főleg amire vigyázni kell de hangszóró kábel sem jó ha mellette fut,legyen a táp és a hangszóró kábel közt valamennyi távolság.

nyilván csak az egyik oldali hangszórókábel az amiről szó van.

rca-val meg nem csak a tápot kell kerülni de az autóban lévő minden egyéb elektromos berendezésről tud zajt össze szedni mert azoknak van valamennyi mágneses tere,szóval őket is kerülni kell.

minden kábelt megfelelően rögzíts,hosszabb távon ha mozog kopik a szigetelés ami nem jó mert ha elkopik akkor zárlatot csinál.

2015. febr. 28. 20:52
 18/34 A kérdező kommentje:
aha,hat en ilyen elhelyezesekre nemis gondoltam :) pirosat jobb oldalon huznam a tobbi kabel(vilagitas) melett es ugyanitt a keket,az rca pedig a kuszob es az ulesek alatt/melett menne at hatra,igy okes lenne? megy egy olyan hogy ha az erositot leveszem minimumra akkor sem tudom a radiot feljebb tekerni 28-29nel mert felek hogy kiugrik a tanyer:D nagyon nagyot kileng ,ez mitol lehet? es mikor nincs hang akkor is mozog kifele nagyokat :/ rossz lehet valami? az erositon az rca az In re van kotve
2015. febr. 28. 20:58
 19/34 dirtboy ***** válasza:

jó lesz ha végül nem hallasz benne zajt.

egy membránnak az a dolga hogy kilengjen,hogy nálad még az egészséges mértékű e azt nem tudom,minden esetre nem hiszem hogy azzal az erősítővel túlbírnád terhelni.

mint írtad gyárilag 40A a biztosítéka,A/B osztályú erősítő lesz aminek kb 60% a hatásfoka.

ez így azt jelenti hogy maximum 330W leadására képes.

ez fizika,a ráírt 1000W meg a marketing szöveg,nem kell elhinni.

az indokolatlan membrán kilengés oka nem tudom micsoda,hallottam már pár ilyen panaszt de nem tudom mi az oka.

2015. febr. 28. 21:42
 20/34 A kérdező kommentje:
hat igen csak szamokat irkalnak ra, ehhez a subwooferhez milyen erositot ajanlanal rocksford fosgate HX2 1000watt 500Rms dupla tekercs allitolag 2x2ohm
2015. febr. 28. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!