Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen a basszus, bariton és...

Milyen a basszus, bariton és tenor hang?

Figyelt kérdés
Milyen(hány) frekvenciájúak(Hz) a basszus,bariton és tenor hangú gitárok avagy férfi hangok? Sajnos sehol nem találtam erről megbízható infót a neten, mégcsak videót sem.
2015. febr. 26. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Tenor: legmagasabb fekvésű férfihang, amelynek hangterjedelme rendszerint a c-től a c"-ig terjed

Bariton: Hangterjedelme A-e1 és g1 közötti.

Basszus: F-től f'-ig

2015. febr. 26. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja, normál A hang 440 Hz, a többinek a nézz utána.

Pl: [link]

2015. febr. 26. 21:38
 3/5 A kérdező kommentje:

jajj köszi, de sajnos nem értem ezeket a jeleket, és igazából kizárólag a levegő longitudinális rezgésére vagyok kíváncsi, amit a hangszalagok csinálnak a gégémnél :D

meglesem az oldalt

2015. febr. 26. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Talán ez segít, ha a saját hangodra vagy kíváncsi: https://www.youtube.com/watch?v=9IejHKpfHso
2015. febr. 26. 22:20
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi első, segítettél nekem :) utolsó, kösz a videót.
2015. febr. 26. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!