Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért mélyebb a hangom reggel?

Miért mélyebb a hangom reggel?

Figyelt kérdés

Ezt szeretném tudni, illetve pontosabban azt, hogy nap közben miért "magasodik", és miért kell

aludnom rá, hogy megint mély legyen. Szeretnék mélyen énekelni, de csak reggel tudok,

nap közben körülbelül két egész hangot magasodik a hangom, ráadásul a mélyebb hangoknál rekedtes

lesz és el is csuklik. Van valami ötletetek, amivel el tudom érni, hogy legalább olyan mély legyen a

hangom, mint amilyen reggel szokott?

19 / F

2014. jan. 5. 21:21
 1/2 peterlord ***** válasza:
Nem csak a hangod lesz mélyebb reggelre, sok dolog változik éjjel. Többek közt a testmagasságod is. Reggel kb. 3 cm.-rel vagyunk magasabbak mint este. Ennek oka, hogy alvás közben az izmok, ízületek pihennek, kinyúlnak,s "megnövünk". A hangszálak is kilazulnak, tehát mélyül a hangod. Nappal talpon állva visszazökken minden a helyére, a hangszálak is megfeszülnek. Ötlet? Gyakorolj reggel, így a hangszálaid szokják a hangmagasságot. De azért kérdezz meg egy énektanárt, szerintem ő jobb tanácsot is tud adni mint én.
2014. jan. 6. 20:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Szoktam reggel is gyakorolni, abban reménykedek, hogy még mutálok és mélyebb lesz a hangom, hiszen még nem vagyok teljesen felnőtt, és akkor mélyül még a hangom, illetve be edződnek úgy a hangszálaim, hogy nap közben is aránylag mély legyen a hangom. Bár azért alapból nincs magas hangom, reggel a legmélyebb hang a D2 volt, ami 69 Hz-nek felel meg.

Még annyi plusz infó, hogy régebben (azért annyira nem is, kb. egy hónapja) én még próbáltam minél magasabban énekelni, azután még annyira se tudtam mélyen énekelni, mint most, úgyhogy fel hagytam fele, mert sokszor megfájdult a torkom, meg berekedtem, lehet, hogy még ez is az oka, hogy nem olyan mély a hangom, nincs még hozzászokva a mély hangokhoz. Na meg tök állat mikrofonba közelről beszélni mély hangon. :D

2014. jan. 6. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!