Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A dvd nem játsza le a Kingston...

Cerberus98 kérdése:

A dvd nem játsza le a Kingston datatrvel márkájú pendriveket, miért? (akai 2280 a dvd ha ez segít)

Figyelt kérdés
2015. febr. 20. 09:42
1 2
 1/14 Wadmalac ***** válasza:

Kéne egy próbát tenni azzal, hogy leüríted, újraformázod és utána próbálod ki.

Elvileg csak két dologgal lehet baj (feltéve, hogy nem maga a lejátszandó fájlformátum amúgy kompatibilis és más eszközről azt lejátssza), vagy a formázás, vagy a pendrive méret.

Ez azon nem múlhat, hogy Kingston.

Viszont Kingstont pendrive-ban és SD-ben is hamisítják, totál hivatalos beszerzésből is lehet ilyenbe belenyúlni, az sem kizárt, hogy egy vacak hamisítvánnyal szenvedsz, ami gyárilag rossz.

2015. febr. 20. 11:13
 2/14 A kérdező kommentje:
szerintem azzal van itt baj hogy Kingston a pendrive , mert akarmilyen másik pendrait belerakok azt gondtalanul viszi.
2015. febr. 20. 12:47
 3/14 Wadmalac ***** válasza:

Én azért megvizsgálnám a helyedben azokat a dolgokat amit írtam, vannak pendrive minőség illetve eredetiség tesztelő programok, a formázást meg tudod kísérelni és máris kiderül, mi a baj.

Egy lejátszó nem válogat típus szerint, maga a pendrive pedig egy szabványos és kompatibilis technika alapján működik ,gyártótól függetlenül (kivéve, ha hamis, hibás, mint írtam).

2015. febr. 20. 13:46
 4/14 A kérdező kommentje:
Ezt csak azert irtam mert akarmilyen Kingston pendrait rakok bele nem viszi ,van egy 2G-s meg egy 8G-s és egyiketse viszi.egyébként már formáztam ,de ha gondolod megmondhatod mi a progi neve amivel elenörizni tudom az erdetiséget.
2015. febr. 20. 13:56
 5/14 Wadmalac ***** válasza:
2015. febr. 20. 14:09
 6/14 A kérdező kommentje:
Na igen,hogy is működik ez?
2015. febr. 20. 14:19
 7/14 Wadmalac ***** válasza:
Nos, nem merültem bele, de gondolom úgy, mint általában a tesztprogramok. Feltelepíted, lefuttatod a tesztet az adott meghajtón, megnézed az eredményt. :)
2015. febr. 23. 07:03
 8/14 harminezer oxigén válasza:

Hali

Az is előfordulhat, hogy a file rendszer nem megfelelő.

Gondolom valamilyen windows oprendszert használsz a gépeden, a win-ek alap file rendszere az NTFS. A DVD lejátszók, settop-box ok, beltéri egységek stb. többsége valamilyen JAVA szofvert futtatnak Linux származék környezetben és nem biztos, hogy kompatibilisek az NTFS-el. (a Linux file-rendszere az ext3/ext4, de erre nem fogod tudni formázni a pendrive-t windows alatt)

Szerencsére a Linuxok kompatibilisek a régi, windowsok által használt "FAT 32" file rendszerrel.

Próbáld meg FAT 32-re formázni a pendrive-t, ezt win alatt is tudod.

Ha ezután sem mükszik megpróbálhatod azt, hogy Boot lemeznek formázod a pendrive-ot, ilyenkor a pendrive egy kicsit lassulni fog, mert a registerek nem lesznek indexelve az EEPROM-on belül és az eszköz amire rádugod kénytelen végig olvasni az egészet. (az oprendszerekhez "gyártott" BOOT kulcsokat is így formázzák mert, a BIOS-ok nem ismerik fel az indexelt szektorokat)

Így egy kicsit nehezebb dolog formázni, de nem lehetetlen, DOS-ban (win-ben CMD) kell formázni.

Lépések: (a dos parancsokat idézőjel nélkül írd majd be)

-Rádugod a gépre a pendrive-ot.

-START menü -> futtatás -> beírod: cmd (fel fogja dobni a progit) -> ENTER

-ekkor nyílik egy terminál ablak (parancssor), ide beírod: "diskpart"

- (ha kéri, akkor engedélyezd a winfosnak) ekkor futtatod a diskpart nevű progit

- beírod: "list disk" (kilistázza a gépen található lemezeket, 0-val kezdi a sorszámozást)

-beírod: "select disk 1" (nem biztos hogy 1-el jelöli a pendrive-ot, az előző lépésnél kiírt táblázatban írja a lemezek méreteit is (MB/GB értékben), itt kell megnézned, hogy melyik sorszám tartozik a pendrive-hoz, méret alapján.) ezzel kiválasztod a pendrive-ot és innentől ezen fogsz dolgozni

-beírod: "clean" , ezzel megtisztítod a lemezt

-beírod: "create partition primary" , létrehoztál egy elsődleges partíciót

-beírod: "list partition" , ezzel csak megnézed hogy létre jött-e a partíció (1-es sorszámú lesz)

-beírod: "select partition 1" , kiválasztod a partíciót

-beírod: "active" , aktívvá teszed a partíciót

-beírod: "format fs=fat32" , elkezdi formázni a lemezt FAT32-ben, ez eltart egy ideig.

- ha végzett vele, beírod: "assign" , elnevezed a lemezt (betűjelet rendelsz hozzá)

-beírod: "exit" , kilépsz a diskpartból

ez után tudsz másolni a pendrive-ra intézőben vagy commanderben, mint ha csak simán rádugtad volna, rámásolod a filmeket, eltávolítod a lemezt (tudom az élet túl rövid az USB biztonságos eltávolításához, de azért csináld meg :D ) és megpróbálod lejátszani a DVD-n

Tudom, bonyolultnak látszik elsőre, de nem olyan vészes mint amilyennek látszik.

Ha ez nem működik akkor, még az lehet a hiba, hogy a pendrive-ban lévő EEPROM chip nem kompatibilis a lejátszóval (más frekin mükszik, más az órajel vezérlés(nem felfutó, hanem lefutó él vezérelt vagy szimplán csak élvezérelt) stb.) néhány eszköz tudja ezt kezelni, némelyik nem.

Remélem tudtam seíteni

2015. febr. 23. 10:31
 9/14 Wadmalac ***** válasza:

"Ha ez nem működik akkor, még az lehet a hiba, hogy a pendrive-ban lévő EEPROM chip nem kompatibilis a lejátszóval (más frekin mükszik, más az órajel vezérlés(nem felfutó, hanem lefutó él vezérelt vagy szimplán csak élvezérelt) stb.) néhány eszköz tudja ezt kezelni, némelyik nem."

Ez nekem is új, köszönöm az infót!

2015. febr. 23. 11:45
 10/14 anonim válasza:
Azt nézd már meg hogy amikor formázod, akkor miylen fájlrendszert használsZ? lehet hogy a dvd csak a falt32-t visiz az ntfs-t nem... ha hd-t nem tud játszani a dvd-d akkor nagy valószínűséggel nem viszi az ntfs fájlrendszert
2015. febr. 25. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!