A számítógép és a számítógépes programok előtt hogyan oldották meg a filmek utómunkálatait?
Figyelt kérdés
Pl. a vágást. Erre kíváncsi lennék. Tudom, hogy vannak filmek az 1960-as évekből, de még talán sokkal régebbről is, és nem tudom, hogy akkor mit használtak. Remélem, hogy jó helyre tettem fel a kérdést.2015. febr. 6. 12:18
11/17 anonim válasza:
Dehogynem, ahogy pl. rengeteg fotósopp szűrőnek is megvan a sötétkamra trükk elődje. Csak ezekről a mai mókuskák nem hallottak, mert nem írnak róla a fészbukon.
12/17 A kérdező kommentje:
Hát ennyivel is okosabb lettem! Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2015. febr. 6. 13:40
13/17 anonim válasza:
14/17 anonim válasza:
Az áttűnéseket különféle furmányos eszközökkel csinálták. [link]
Vagy néha csak egy jó ötlettel.
15/17 anonim válasza:
Ide kapcsolódik ez a videó, pont mostanában jött ki 2-3 napja, hogy hogyan működött régen a greenscreen: https://www.youtube.com/watch?v=msPCQgRPPjI
16/17 anonim válasza:
Emlékszem, milyen ütősek voltak az első Csillagok Háborúja áttűnései. Talán nem volt vadi új dolog, de azért elterjedt sem volt.
Ezek frissebb jelenetek, de az eredetiben is megvoltak az egyszerűbbek.
17/17 anonim válasza:
Mármint első alatt a '77-es Star Warsra gondolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!