Mi a frász fogyaszthat a lakásban ennyi áramot?
Megrökönyödtem, mert megjött az éves leolvasás utáni elszámoló, és eddig is havi 6500,- Ft-ot fizettem, de most még rátettek 23 ezret, mert állítólag ennyivel több volt a fogyasztásom.
Na de amit nem értek:
-a lakásban nincs mosógép
-nincs villanytűzhely
-a nagy számítógépet direkt ezért nem használom, csak a laptop megy (igaz az kb napi 20 órában)
-nincs bojler, egy sima panellakásról van szó.
Azaz semmi nagy fogyasztásról nem tudok, hát az eszem megáll, de még fagyasztóm sincs, hát most mi az isten zabálhatja ennyire az áramot? A TV? Még a sima hűtőt is húzzam ki?
Mert kizárásos alapon már csak ez a kettő marad ...
szerintetek?
A régi tv sem indokolja ezt a fogyasztást.
Én a helyedben kihúznék mindent(ne a főkapcsolót kapcsold le), és nézd meg, hogy úgy is pörög-e. Ha igen akkor hívd a rendőröket
Gyanítom, hogy nem a fogyasztás nőtt meg, hanem az elszámolási módszer miatt lett nagyobb a fogyasztás ha hónapra visszaszámolod.
Az áramszolgáltató ugyanis mindenféle becslésekkel és statisztikai módszerekkel operál.
Ha arról akarsz meggyőződni, hogy nőtt-e a fogyasztás és hogy mennyi is valójában, akkor havonta (esetleg hetente a nagyobb felbontás érdekében) írd fel az óraállásokat.
A huto a hibas. Ha olyan baja van akkor az folyamatosan dolgozik. Es rendesen fogyaszt. Haverom is igy jart.
Fogyasztasmerovel tenyleg ki lehet szurni az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!