Van egy Castone cpa 400 végfokom gépre kötve 4db hangfalall ezek közül 3db 4 ohmos 1 pedig 8ohmos hogy lenne őket ész szerű bekötni?
8 és 4 ohmos hangszórók párhuzamos kötésekor 2,666 ohm jön ki, soros kötéssel pedig 12 ohm. A 4 sehogy se stimmel.
Több sebből vérzik ez az összeállítás, eleve oldalanként eltérő hangfalakat rákötni nem jó ötlet, nem lesz jó hangja, bár a 4db hangfalat se értem igazán.
4 db mélynyomóm van mind különböző márkájú az a gond de majd szerzek be még 1 jblcs1214 et hogy párba legyen és az erről a végfokról fog menni a másik 2 tő ami egy somogyi SB-4050 egy Piezo magassal meg egy autós mélynyomó magnat bull power reflex 300 ezek meg egy másik erősítől fognak szólni , jah és hangváltót is fogok beszerelni mert vannak magasok is sajnos :/
elég kacifántos a rendszerem én is tudom :/
oh. my. gosh.
Ezeket szépen eladod. Veszel 2 db 2.1es szettet. Berakod a szobád két végébe. Valószínüleg ilyen hang kell neked.
Ezzel az összeganyolt szettel semmit nem érsz el.
Na, három megoldás jut eszembe:
1. Eladsz mindent és veszel egy kb 2*100 wattos sztereó erősítőt és gyári, nagy méretű hi-fi hangfalakat.
2. Eladod a hangfalakat és gyűjtesz az erősítő mellé valami értelmes, hangosításra való hangfalakra, esetleg nagyon nagy hi-fi hangfal párra.
3. Veszel még egy erősítőt és 2 hangfal kerül egy erősítőre.
1 és 2-t javasolnám. De a kérdést tiszteletben tartva a 3-mas is létező opció, de hangminőség javulást nem hozna.
Lesz ott tüzijáték...
Szerintem hallgass meg egy olyan hifit, ami nem szedett vedett alkatrészekből áll, ide-oda dugdosva minden. Csak, hogy legyen képed arról, hogy kellene szólnia. Mert a te megoldásod sajnos elég borzasztó lehet élőben. :!
A sub hangszóróhoz nem tudod úgy illeszteni a magasakat, hogy ne legyen szakadék a frekvenciamenetben. A sub nem tud elég magasra menni, a magas nem tud elég mélyre.
Nekem nem kell a tökéletes hangzás a tuc tuc zenékhez :) csak azért legyen egy viselhető hangja mert amúgy ordít eléggé csak nem nyom olyan mélyet amilyet szeretnék :/ mert én szeretem mikor úgy dübörög hogy az üveg alig bírja :D meg azért ha valami házibuliba elhívnak akkor megállja a helyét mert így is azt mondták hogy jó hangja van de hát 4 különböző hangfal 4 külön márka :SSS de szerintem mindeképp veszek 1 jbl cs1214 még .
szerintem a fekete 8 ohmosat eladom élessel együtt van 1 dupla 40 cm láda itthon abba 8 ohmos külön erősítő szerinte így lesz a legjobb :) de majd ha ismerősöm eltud jönni akkor ő majd tanácsot ad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!