Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Új laptopot hogyan a legcélsze...

Új laptopot hogyan a legcélszerübb használni?

Figyelt kérdés
Az aksi töltője legyen mindig az áramhoz csatlakoztatva, amikor használod ha lehetőség van rá, vagy mindig lemeríteni, és úgy tölteni mint a telefont, vagy kivenni az aksit, és csak árammal használni, amikor az áram közelében vagy?

2015. jan. 24. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha hálózat közelben vagy akkor akksi ki és csak kábelről kajáljon. De ha sokat vagy otthon vagy akárhol ahol hálózatról megy a gép akkor 1-2 havonta tedd vissza az akkut, töltsd fel, majd újra ki. Mi 2007-2008 körül vettük a laptopot és az akksi még mindig nagyon jó, simán használom róla a gépet, ezzel szemben láttam már 2-3 éves akkukat szinte 0% kapacitással.
2015. jan. 24. 22:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ennyit tökölni szerintem az aksival, nyugodtan lehet benne és úgy csatlakoztatva hálózatra. Amúgy is elég lutri dolog az aksi, van akinek évek múlva is jó, másnak meg hamar tönkremegy.
2015. jan. 24. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Pont úgy ahogyan az első írja. Ha benne hagyod az akkut, gyorsan tönkre fog menni. Láttam (na jó, csak olvastam) már épp elég példát rá, miközben a kivett akkuk évek után szinte ugyanazt tudták mint újkorukban.
2015. jan. 24. 22:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Erre nem fogsz tuti választ kapni, az első 2 válaszban is látható két iskola küzd egymással évek óta :) De mondjuk én se hagynám benne, ha huzamosan csak egy helyben használnám :)
2015. jan. 24. 23:02
 5/10 szántóvető ***** válasza:
100%
2 éves a laptopom,sose vettem még ki belőle az akksit mégsincs semmi baja.
2015. jan. 24. 23:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindjárt 3 éves a laptopom, akkor is, és most is 4 órát bír(t), pedig sosem vettem ki. Egy aksit kapsz egy tízesért, de ha jön egy áramszünet és elszáll a géped az sokkal többe kerül
2015. jan. 24. 23:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy tapasztaltam a töltők hamarabb feladják, vagy egy véletlen áramszünet, kihúzott gép több hibát okozhat. Vagy csak egy szimpla félkészen elszálló munkamenet sem kellemes.

Bár nekem alapból olyan ez, hogy ha ki be teszed és sokat használod mert kell, akkor tökmindegy, ha meg nem nagyon használod, akkor kb mindegy hogy 1 vagy 5 évig van a fiók alján egy aksid. :D

De amúgy is, nekem az 5-6 éves gépben kb 70%-os az aksi teljesítménye, de ismerősnek volt totál ugyanilyen aksi, az fél év után volt ezen a szinten...tehát szerintem ez tipikusan az a pont, amit nem lehet összehasonlítani.

De még a telefon aksik is egész jól bírják a strapát, pedig azt is egész este töltjük, aztán fél napig merül.

Ráadásul tudtommal úgy van megtervezve az egész, hogy ha az aksi feltölt, akkor közvetlenül hálózatra kapcsol a gép, tehát megspórolja az aksi kivételt. Esetleg ami jogosan szólhat a kivétel mellett, ha nagy teljesítményt használunk éppen, és akkor melegszik a gép, ami nem hosszú távon ellensége az akkunak, bár egy normális laptopnál ez elkerülhető.

Vagy megoldás, venni kell egy Macbookot, azokban alapból úgy bele van buherálva az aksi hogy ne legyen kedve senkinek kicsavarozgatni :D

2015. jan. 24. 23:51
 8/10 anonim ***** válasza:
nekem a 4 éves laptopombol még nem volt kivéve az aksi soha ,és még mindig jó pedig a nap nagyrészét töltöt van .
2015. jan. 25. 07:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Olyan érdekes, egyik alkalommal egy ilyen kérdésre 5 válasz érkezik, amiben sosem kivett, de tönkrement akksikról írnak, máskor meg sosem kivett, de jó akkukról írnak, lehetetlen eldönteni mit csinálj. Nekem a kiveszem mikor nem használom bevállt, van szünetementesem, így áramszünt esetén sem áll le az élet.
2015. jan. 25. 14:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. jan. 25. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!