Milyen fúrógépet vegyek ha fal fúrásra és fém fúrásra is szeretném használni? Téglafalhoz.
Nem ipari kell csak ha pl egy vezetéknek át akarom fúrni a falat. Nem tudom a sima tokányos vagy az sds plus os lenne e a jobb? Az azért fontos lenne hogy hosszú fúrószárat lehessen kapni a fal fúráshoz a választott tokányba. Persze az is hogy költséghatékony legyen.
Köszönöm!
Nézd én csak annyit tudok, hogy kézi fúróval mikor vasat fúrtam, az egyáltalán nem volt időhatékony megoldás!
Túl erősen kell a fémhez nyomni azt a fúrót, kézivel meg nem lehet. Ha fémet is akarsz vegyél egy asztalit, és külön egy kézit is.
13-as hagyományos tokmányú, 1000 W-nál nagyobb teljesítményű, lehetőleg fém, (fogaskerék-házas) ÜTVE és normál fúrásra alkalmas, 2 Sebességi fok. kiválasztóval rendelkező fordulatszám szabályzós kivitelűben gondolkodj.
(ebbe az SDS+ fúrószárakat is be tudod normálisan fogatni, rögzíteni, nem úgy mint az un. "gyors-tokmányos" készülékekbe!)
Sok választásod nincs, SDS tokmánybas nincs csigafúró, csak keményfém lapkás szár.
Csak otthoni barkácsra kell?
A fémfúrás miben és milyen gyakorisággal nyilvánul meg? Illetve a falfúrás.
Mert ha csak egy évbe egy fal lyuk kell, akkor hagyományos tokmányos gép, de ha gyakrabban fúrsz falat mint fémet akkor megint más a megoldás. Illetve a fém vastagság és furatátmérő sem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!