Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Thonet &...

Mi a véleményetek a Thonet & Vander által készített Turm típusú hangfal párosról?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az említett hangfalakról? Mivel vásárlás előtt állok, így egyből a teszteket kerestem a böngészőbe. Igazából 2-3 használható tesztet olvastam, de hosszabb távon egyik szerkesztőségben sem volt az említett szett. Így akinek van, volt, vagy esetleg tapasztalt vele bármit, attól örömmel fogadnék pár véleményt vagy tanácsot ezzel kapcsolatban.

ui.: Ha úgy van az SW10-es mélysugárzót is megvásárolnám hozzá.

2015. jan. 19. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Én ezt teszteltem: [link]

Nekem kifejezetten zenére kell hangfal. Itthon 40 papír körül árulják. Nem ér ennyit. Szegényes mély, és valahogy nincs olyan dinamikus hangja.

Stuió moniort vettem helyette.

2015. jan. 20. 10:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen olvastam a Hoch-ról is... De, ha jól tudom az egy alsóbb kategória. Azért nem is gondolkozok azon, mert én is olvastam, hogy kicsit gyengébb.
2015. jan. 20. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:

egyszerű élő példa. Hallgattam az általam említett Thonet & Vander ládákat, és vettem ehlyette egy Alesis elevate 5 aktív ládát. Mindkettő 40.000 Ft. Kb a Thonet a felét tudja mindenben, mint az alesis, és kétszer akkor méretű.

Igaz asszimetrkikus kábellel ez is jobban szól, mint rca-val.

2015. jan. 20. 19:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Néztem az általad említett hangalakat és nem tűnik rossznak. Írtad, hogy fele akkora... sajnos nekem a kisebb nem feltétlenül jó. Mármint a szoba kialakítása, bútorok elhelyezkedése miatt jobb lenne egy álló, magasabb hangfalszett. Ezért is gondoltam a Turm-re a maga 80 centijével. Csak tapasztalatokat nem igen olvastam sehol. (Vagyis, ahogy említettem van 2 teszt a neten ahol dicsérik, de ez kicsit kevés) Talán azért mert nagyon új.. fogalmam sincs. Ár/Érték arányra is kíváncsi lennék, illetve, ha esetleg hasonló tulajdonságokkal rendelkező, más gyártó hangfala van valakinek és tudna ajánlani valamit azt megköszönném.
2015. jan. 21. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:

van sokféle

pl.: [link]

[link]

vagy jamo, stb.

2015. jan. 21. 14:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, látom itt van egy csomó hirdetés. Ahogy egyre jobban belemerültem a témába, annál jobban rájöttem, hogy mennyire nem értek hozzá. Rengeteg féle van. Nekiállok nézelődni, csak nem igazán tudom mondjuk azt, hogy melyiket lehet olyan könnyen csatlakoztatni eszközökhöz mint a t&v turm-öt. Mert a legtöbbön gondolom nincs 3.5/rca csatlakozási lehetőség. Gondolom feltüntetik. Mert igazából az is egy pozitív dolognak tűnt a német cég hangfalain... mivel legtöbbször igazából laptophoz használnám.
2015. jan. 22. 20:40
 7/10 anonim ***** válasza:

a legtöbb hangfal passzív, ergő kell hozzá erősítő.

Aktív ládákon sem mindig van 3.5 jack, sőt...minőségi cuccokon rca van, és asszimetrikus bemenet (Jack, XLR)

Amit tudok javasolni: hallgass meg itt-ott, ezt azt. Dj shopokban pl az aktív monitor hangfalakat, szám tech boltokban is akadnak.

Puding próbája az evés, én sem könnyen válaszottam.

2015. jan. 22. 20:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké, rendben. Szerintem is az lesz a legjobb, ha először körülnézek a környéken és ahol amit tudok azt kipróbálom.. és csak aztán kezdek el neten keresgélni. Köszönöm szépen a türelmedet és a sok segítséget. Kicsit beleásom akkor magam.
2015. jan. 22. 22:53
 9/10 anonim ***** válasza:
sok sikert
2015. jan. 23. 18:55
 10/10 Tibi572 válasza:
Helló! Nekem megvan ez a páros már egy jó pár hónapja és azt kell, hogy mondjam: KIVÁLÓ!!!! Az egyik (ha nem a) legjobb ár/érték arányú Hi-Fi készülék a piacon 100 ezer Ft alatt. Aktív, tehát nem kell hozzá külső erősítő. Ez a 3-utas rendszer teljes dinamikatartományban megszólaltatja mind a magas, közép és mély hangokat. Tökéletes zenehallgatásra, filmnézésre a maga 40-20.000 Hz-es tartományával. Ezeket a hangfalakat leginkább FLAC Audio (tömörítetlen formátum)=Audio CD-vel lehet meghajtani, illetve Vinyl (bakelit) lemezjátszóval, ha tökéletes élményben szeretnél részt venni. Annyi még, hogy mostanában tervezem megvenni hozzá az SW10-es mélyládát, de csakis kizárólag a filmekhez. Csakhogy méginkább mozi hatás legyen a robbanásoknál.... Na, persze így sem kevés a mély. :P Sok sikert a választáshoz!
2016. júl. 9. 03:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!