Rosszat tesz a gépnek, ha egész nap be van kapcsolva? Meddig érdemes max. Bekapcsolva tartani?
A számítógépek maximális üzemidejét az élettartamuk befolyásolja.
Az élettartamuk pedig a körülményektől és az igénybevételtől függ.
Nyilván a gépek "életének" hossza véges. Minden működéssel töltött óra újabb szeg a koporsóba. :-)
Jó minőségű hardverrel évekig elmennek hiba nélkül. Akkor tartsd bekapcsolva ha van értelme hogy be legyen kapcsolva.
Seed miatt hagytam bekapcsolva mára, egyébként kikapcsolom
Köszönöm a válaszokat!
(nem mosógép, jó cuccok vannak benne :)
Annyival kiegészíteném, amit #3 mond, hogy a gépek élettartamát nem csak a működéssel eltöltött idő határozza meg. Ez nem úgy van, hogy pl. tízezer órát képes működni, és ha letelik, akkor elromlik. Ha készítenénk egy statisztikát, hogy hány óra működés után romlottak el a gépek, még egyazon típus esetén is óriási szórást kapnánk.
Általánosságban elmondható, hogy az elektronikai eszközök a ki-be kapcsolgatással jobban amortizálódnak, mint a folyamatos működéssel. Ha napi 10-szer lenne ki-be kapcsolva a gép, azzal jóval inkább amortizálnánk, mint ha egyfolytában 24 órát működne. (Különösen a merevlemezre igaz ez.)
Azt is meg kell jegyeznem, hogy az egyes részegységek élettartama nagyon különböző lehet. A leggyakrabban talán a táp tud tönkremenni. A memória és az alaplap pedig véleményem szerint a legtartósabbak.
Nekem a mostani gépem immár 8 éves, nem ritka, hogy egész nap megy, van, hogy éjszakára bekapcsolva marad (filmet nézek, elalszok rajta, a gép meg úgy marad), és csak most, majdnem 8 év működés után hibásodott meg benne az alaplap. Előző gépem viszont 3 év után dobta be a törölközőt, pedig az közel sem volt ennyire kihasználva.
#5-nek:
"Annyival kiegészíteném, amit #3 mond, hogy a gépek élettartamát nem csak a működéssel eltöltött idő határozza meg."
Pontosan így van. Ezért írtam azt, hogy a működéssel eltöltött időtől, a körülményektől, az igénybevételtől és a hardver minőségétől függ leginkább.
Te nem ezt olvastad?
Köszi srácok!
Ez a ki be kapcsolós dolog új volt nekem nem tudtam hogy rosszat tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!