Mennyit mutasson vagy mutathat a multiméter 2db. sorosan összekötött 6V 4ah töltése közben? Ilyen töltőm van:
13.5 voltot.
Ilyen adapterem nekem is van, csak én külön elektronikát csináltam neki.
Áramkorlátot csinálj bele, ne töltsd egy amperrel.
Ez nem töltő, hanem egy univerzális adapter!
Egy az egyeben (hogy közvetlenül rákötöd) nem töltheted vele, mert a lemerült akkuk túl fogják terhelni.
Kell áramkorlátozás. A legegyszerűbb esetben ez egy soros ellenállás lehet (pl. izzó).
Normál esetben töltő elektronika kell. De ahhoz meg nem lesz elég a 12V.
"Akkor miért lehet rácsatlakoztatni a 9V.os el formáju akkut?"
NEM!
Semmiképpen ne csinálj olyat ha nem akarsz lakástüzet!!!
Annak, hogy egy 9V-os elemhez hasonló csatlakozás is van az univerzális adapteren egyetlen egy oka van:
Ezt a csatlakozót rá tudod csatlakoztatni arra a készülékre, amelyikbe ilyen 9V-os elem kell, mégpedig az elem/akku HELYÉRE!
Ha ide te egy 9V-os akkut csatlakoztatsz, csak fordított polaritással teheted, aminek jó vége nem lehet!
:D:D:D:D:D
Na ezen a csatlakozós dolgon most kiégtem :D
Ahogy az előttem szóló írta, az azért van, hogy 9voltos cuccokat is tudj üzemeltetni, ha esetleg azokon nincs sima DC csatlakozó.
Defú.bearanyoztad a napom bro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!