DT-830B multiméter érintkezői hogyan vannak elhelyezve? Akinek van ilyenje le tudná fényképezni tekerős kapcsoló belső oldalát az érnitkezőkkel együtt?
Véletlenül nem te akartad megmérni elemek feszültségét ezzel a műszerrel árammérő állásban, 10 amperes bemenetbe dugva a mérőzsinórt?
Gyanus a dolog, hogy sikerült egy jobb állapotú elemet találni, ami lerendezte a kapcsolót...
A másik oldalán a két szélén van 1-1 kis luk,
amiben egy kis rugó van, a tetején 1-1 kis csapágygolyóval.
A golyókat rárakod egymással szemben a műszer felső burkolatának belsejébe,
mégpedig a kapcsoló széle körül lévő barázdákba.
(Mindegy szerintem hova, csak egymással szemben legyenek.)
Ezután a kapcsolót úgy rakod rá, hogy a két szélén lévő lukba, amiben a rugó van,
azokba belemenjen az a két kis golyó, amikor a helyére teszed.
Remélem segít.
És jó keresgélést kívánok, ahhoz a két kis golyóhoz.
# 1 nem
# 2 majdnem jó de köszi
# 3 ilyen képet találtam én is de akkor ezek szerint ez a jó. A lényeg hogy úgy jutottam hozzá ehhez a műszerhez hogy rossznak minősítették mert ellenállás, áramot nem mér. Megnéztem a belsejét is és ezen a tekerőn láttam csak hogy valaki "belejavított" és ezek a kis érintkezők nem pont úgy álltak ahogy kellett volna. A kép meg azért kellett mert az egyikük nem egészen szimmetrikus és csak kíváncsi voltam hogy annak az egynek hol és hogy van a helye.
Köszönöm a válaszokat , veszek egy új multit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!