Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lesz még belőle valaha laptop?

Lesz még belőle valaha laptop?

Figyelt kérdés
Tegnap este sikerült ráborítanom a laptopomra vagy 2 deci teát, telibe, állt a billentyűzeten. Azonnal kihúztam, leöntöttem róla és fejreállítottam, ki is folyt belőle elég sok, utána bedugtam és benyomtam, el is indult de kis idő múlva megállt. Egész este száradt, most reggel megint rápróbáltam és már az asztalt is beadta de kikapcsolt és azóta semmi, hiába nyomkodom. Jelzi a kis led, hogy be van dugva, de semmire nem reagál. Most szárítom tovább, remélem megússza.
2014. dec. 31. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Ennek már annyi. Azzal, hogy nem hagytad kiszáradni, hanem bekapcsoltad, vége is.

Ha elfogadsz egy tanácsot: Akár laptopod, akár telefonod érintkezik folyadékkal, azonnal kapcsold ki, vedd ki az akkumulátort, és szedd szét az eszközt annyira, amennyire csak lehet. Garanciád már úgysem lesz rá. Így kell hagyni állni pár napot szobahőmérsékleten, aztán összerakni, és imádkozni. Hajszárítózni és ilyeneket szintén nem javallott.

2014. dec. 31. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Igy van . Ki az akksit és pihentetni. De én a telefonom , ami beleesett a vízbe, hajszárítóztam is . Lassan és kb 30 centiről. Tökéletes lett, egy fél nap után tettem vissza az akksit .
2014. dec. 31. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
#2: Szerencséd volt. Ugyanis a forrasztásoknak nem tesz jót a folyamatos magas hőhatás.
2014. dec. 31. 12:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak az az aggasztó, hogy kétszer is elindult, de mostmár egyáltalán semmire nem reagál..
2014. dec. 31. 13:12
 5/6 kérdező.. ***** válasza:
Annak szerintem is annyi.Nekem is egyszer ráömlött egy pohár tea a billentyűzetre,de semmi baja nem volt.Csodálkoztam is.
2014. dec. 31. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszerű a dolog. Mikor a forrasztás és a tea találkoztak, elindult egy kémiai folyamat, ami lassan zajlik le. Ezért nem kapcsolt ki azonnal. Viszont ha az alkatrész áram alatt van, ez a folyamat sokkal intenzívebb.

Hasonló eset ez ahhoz, mintha mondjuk épp sütni akarnál valamit, de a kezed beleér az olajba, vagy zsírba. Ha ez még alig meleg, maximum kicsit kipirosodik az ujjad, és fájni fog. De napokon belül kutya bajod. Viszont ha ez forró sütőanyaggal történik, egyből égési sérülést szenvedsz, ami sokkal tovább és sokkal komolyabb tünetekkel fog jelentkezni. Ugyan ez történik egy laptopban is, csak ott nem a magas hőmérséklet okozza a nagyobb bajt, hanem az áram.

2014. dec. 31. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!