Monitor nélküli rajztáblából mit ajánlotok?
Ezek közül melyik a jó?
Mennyire kényelmetlen monitor nélkül rajzolni?
Úgy értem, hogy a rajztáblátok nem vetíti ki a képet hanem csak érzékeli a nyomást, az eredményt pedig a számítógépetek monitorján látjátok...
Két dolgot tudok tapasztalatból:
1. a Wacom digitalizálók jók (nagy általánosságban)
2. monitor nélkül is használhatsz rajztáblát, de ez kb annyira értelmes dolog mint vakon festeni. A digitalizáló semmilyen - úgy értem abszolút semmilyen - visszajelzést nem ad, hogy milyen ecsettel festesz, milyen színnel, és mi lett az eredmény. Szóval lehet használni monitor nélkül, csak értelme nincs.
A monitort úgy értem, hogy maga a tablet nem jelenít meg képet.
Ha jól tudom van olyan wacom tablet ami önmagában megjeleníti a képet tehát amit rajzolok azt a wacom monitoron (tableten/rajztáblán) látom egyszerre.
Viszont amit én akarok venni - mivel az olcsóbb - azon nincsen ilyen kivetítő ezért a laptop monitorján tudom látni amit éppen alkotok.
A kérdésem az, hogy ezt mennyire nehéz így megszokni?
Ugye a rajzolnál látom és érzem hogy mikor hol mozgatom a keze, milyen hatást érek el stb.
Nagyon könnyű megszokni, azt is mondhatnám, hogy olyan gyorsan belejössz mint kiskutya az ugatásba! :)
B.Ú.É.K.
Amúgyb van egy nagyon-nagyon alternatív megoldás: Ha van laptopod, és a felső, monitori része nem olyan bődületesen vastag, akkor:
veszel egy kb. akkora wacom rajzpadot(monitor nélkülit), mint a laptopod kijelzője, és berakod a monitor mögé, megfelelő kalibrálás mellett egész elfogadható. :) persze ez nem feltétlenül jó a laptopnak, csak egy ötlet, mivel a grafikus táblák működési elve ezt megengedi. (és igen,én már kipróbáltam egyszer)
Válaszként a kérdésedre: Igen, könnyű megszokni. Pár óra használat után már természetes, és nem kényelmetlen,sőt, még egészségesebb is, mivel nem hajolsz bele.
(gondolj a laptop touchpadjára- ott is teljesen meg lehet szokni, hogy a monitoron látod, hogy merre viszed az egeret-ez is olyan, csak persze rajzolásban sokat könnyít, hogy ceruzával teszed ezt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!