Villanyszerelés. Milyen égőt/izzót ajánlotok bele? Adott pár régi utcai lámpa. Azokat szeretném egy kicsit átszerelni. A lámpa lent linkelve. Folyt. Lent
Szóval a lámpákat szerelem át. Nem tudom milyen izzót szereljek bele. Kétfélét néztem ki:
Az első: [link]
Második: [link]
Ezt a kettőt néztem ki. Ha esetleg van más ötletetek írjátok meg.
Szerintetek melyik lenne jobb beleszerelve a villanyba?
Ez a alap villany: [link]
Kaptam ezt a lámpát. Nem a szobámba lenne :D Elég nagy udvarunk van, és oda szeretném. Sötétben napi max. 1 órát menne.
Higanylámpára gondoltam. Szerinted az udvarba elég lenne a 250W-s vagy 400W-s legyen?
Ebbe a lámpatestbe olyan izzó kell, amilyet gyárilag szántak bele. Hogy ez konkrétan milyen, az a 3. képből egyáltalán nem derül ki.
Másmilyet csak akkor tudsz beletenni, ha átépíted.
Az első képen egy 400W-os nátrium izzó látható (E40-es foglalattal) a másodikon meg egy kb. 20W-os fénycső.
400W az udvarra talán sok lesz, illetve ha tényleg nagy az udvar, akkor legalább 10m magasra kell elhelyezni a lámpát, amire nem tudom van-e lehetőséged.
Tudni kell a fémhalogén izzókról amilyne ez is, hogy egész éjszakás működésre alkalmas. Nem lehet gyakran ki-be kapcsolni, aminek egyszerű és prózai oka van:
1. Bekapcsolás után nagyon kis fényerővel világít, 5-8 perc mire eléri a teljes fényét.
2. Kikapcsolás után 10-12 percig nem lehet újra bekapcsolni (illetve nem világít) amíg ki nem hűl.
70W fémhalogén reflektort javasolnék ha állandó üzemű kell.
Ha gyakran ki-be kapcsolod, akkor 300W halogén reflektort (esetleg LED-eset).
Ennek hátránya hogy sokat fogyaszt és gyakran kell cserélni. A LED-es hátránya hogy drága.
Eredetileg nem tudom milyen izzó volt benne, mivel ez 30 évig kint volt az utcán, ott világított, és átszerelték a 2. képen található fénycsőre. Jelenleg fénycső van benne, de az gyengén világít.
Az nem a legjobb, hogy nem lehet bekapcsolni amíg ki nem hűl.
Mivel átszerelem az egészet, ezért megkérdezem, hogy te milyen izzót ajánlasz bele?
Én már leírtam mit javaslok.
ha 30W kevés, 400W sok és nem jó ha nem lehet kapcsolgatni, akkor 300W halogén. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!