Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehetséges-e valahogy csalni?

Lehetséges-e valahogy csalni?

Figyelt kérdés

Adott egy honlap, amin indítottak egy versenyt. Szavazatok alapján lehet nyerni. Viszont a rendszer olyan lassú, hogy a szavazás első napján többször nem fogadta a regisztrációkat, ledobta a bejelentkezőket, tehát jobb esetben több óra alatt lehetett egy-két szavazatot leadni az adott személyre, de egy másik személyre a szavazás beindítása után már kb. 80-100 db szavazat jött. Kérdés, hogy meg lehet-e ezt valahogy hackelni? Mert ha kizárjuk, hogy az adott honlapnál ismerőse van a személynek, és ő turbózza fel a szavazatokat, akkor hogyan lehet, hogy egy totál lassú rendszernél, van aki két nap alatt 400 szavazatot kap.

Többünknek ez felettébb gyanús. Be lehet úgy állítani egy gépet, hogy mondjuk több emil címről automatikusan küldje a szavazatokat?

2010. febr. 3. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha csak regisztrált tag tud szavazatot leadni és ez be van állítva, hogy csak bizonyos időközönként (pl 24 óránként 1). Akkor nem lehet csalni. Kivéve multi reg.e l, de ehhez annyi e-mail cím kell ahány regisztráció. Ha tisztességes az oldal akkor 1 mail címről csak 1 embert enged regisztrálni. Aztán még ott az IP cím is, tehát eszerint is szűrheti, hogy ki hány szavazatot adhat le.

csak ezzel az a baj, hogy helyi hálózatokon(pl Wifi egy kisvárosban minden embernek kiosztja ugyanazt az IP címet). És ez kívülről úgylátszik, hogy már van arról az IP ről szavazat.

Ha viszont nem kell regisztráció a szavazáshoz és nem szúri IP szerint a szavazatokat, legfeljebb cooki-ban tárolja, akkor lehet csalni.

2010. febr. 3. 09:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezta cookie-s dolgot én is hallottam, de regisztrálni kell. Csak tényleg gyanús, ha nem lehet sehogy kijátszani, akkor hogy lehet, alig működő rendszernél le tudnak adni 2-3 óra alatt 100 szavazatot.
2010. febr. 3. 09:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és ma történt egy olyan is, hogy ma pl. annak a személynek, akinek reggel fél 8 270 szavazata volt, annak 10-re százzal több lett. Ugyan már! Én fél órája akarok a haverra leadni egy szavazatot, egy elég jó géppel, és még sem bírok!
2010. febr. 3. 10:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Volt egy szavazás, ahol úgy oldották meg a korlátozást, hogy amikor szavaztál, eltünt a link. Viszont, ha TAB gombbal aktívvá tetted a gombot, és Enter lenyomásával szavaztál, akkor 1 mp alatt akár 50-100 szavazat is lement.

De én arra hajlok, hogy az oldal nem annyira lassú, csak köztetek egy szerver van terhelve. Gyakran láttam ilyen, hogy egy oldalt ha egy bizonyor szolgáltatón keresztül néztem, alig ment, míg egy másikról nézve gyors volt, mint a rakéta. Más ötletem nem igazán van.

2010. febr. 3. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet az is, hogy sokan szavaznak rá. Vagyok fenn olyan levlistán, amin több mint ezer tag van, akik amúgy többé-kevésbé ismerik is egymást. Valaki felír egy kérést ("lécci szavazzatok rám, link") és mindenki csak egy szavazatot lead, az ezer+ szavazat. Csalás nélkül.
2010. febr. 3. 11:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát lehet. Csak azért nem gondolom, hogy szerver hiba lenne, mert az ország különböző részeiről akartunk szavazni a srácra, különböző gépekről, netekről, és mindenkinek be van állva. A másik meg kapja az óránként 30-40 szavazatot.
2010. febr. 3. 13:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja, ha ismertek ilyen listát, amit az utolsó ír, szólhatnátok a haveroknak, hogy szavazzanak a haveromra!:) Megköszönném!:) Ne a végén kullogjon már szegény.
2010. febr. 3. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!