Lehetséges-e valahogy csalni?
Adott egy honlap, amin indítottak egy versenyt. Szavazatok alapján lehet nyerni. Viszont a rendszer olyan lassú, hogy a szavazás első napján többször nem fogadta a regisztrációkat, ledobta a bejelentkezőket, tehát jobb esetben több óra alatt lehetett egy-két szavazatot leadni az adott személyre, de egy másik személyre a szavazás beindítása után már kb. 80-100 db szavazat jött. Kérdés, hogy meg lehet-e ezt valahogy hackelni? Mert ha kizárjuk, hogy az adott honlapnál ismerőse van a személynek, és ő turbózza fel a szavazatokat, akkor hogyan lehet, hogy egy totál lassú rendszernél, van aki két nap alatt 400 szavazatot kap.
Többünknek ez felettébb gyanús. Be lehet úgy állítani egy gépet, hogy mondjuk több emil címről automatikusan küldje a szavazatokat?
Ha csak regisztrált tag tud szavazatot leadni és ez be van állítva, hogy csak bizonyos időközönként (pl 24 óránként 1). Akkor nem lehet csalni. Kivéve multi reg.e l, de ehhez annyi e-mail cím kell ahány regisztráció. Ha tisztességes az oldal akkor 1 mail címről csak 1 embert enged regisztrálni. Aztán még ott az IP cím is, tehát eszerint is szűrheti, hogy ki hány szavazatot adhat le.
csak ezzel az a baj, hogy helyi hálózatokon(pl Wifi egy kisvárosban minden embernek kiosztja ugyanazt az IP címet). És ez kívülről úgylátszik, hogy már van arról az IP ről szavazat.
Ha viszont nem kell regisztráció a szavazáshoz és nem szúri IP szerint a szavazatokat, legfeljebb cooki-ban tárolja, akkor lehet csalni.
Volt egy szavazás, ahol úgy oldották meg a korlátozást, hogy amikor szavaztál, eltünt a link. Viszont, ha TAB gombbal aktívvá tetted a gombot, és Enter lenyomásával szavaztál, akkor 1 mp alatt akár 50-100 szavazat is lement.
De én arra hajlok, hogy az oldal nem annyira lassú, csak köztetek egy szerver van terhelve. Gyakran láttam ilyen, hogy egy oldalt ha egy bizonyor szolgáltatón keresztül néztem, alig ment, míg egy másikról nézve gyors volt, mint a rakéta. Más ötletem nem igazán van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!