Egy autós rádiónál van jelentősége annak, ha pl egy4x25 W-os kimenetre 4x50 W-os hangszórókat kötök?
Vagy ha akár 4 x 100 X vagy 4 x 150 X ?
Van ennek bármi jelentősége vagy az ég világon semmi nem fog történni, és hangerőben is ugyanaz lesz?
"... bebúg a kamera is, a mikrofon is (de még nagyon komoly szűrőkkel is, szal bele fáradtunk, képtelenségnek bizonyult)."
Ezt nem teljesen értem. Ilyen probléma csak a nagyon rossz minőségű rendszerekkel van.
Ha esélytelen lenne hálózatról üzemelő hangtechnikát brumm és hálózati zavar nélkül üzemeltetni, hogyan működhetnének pl. a hangstúdiók, koncert hangverseny terem hangosítások?
Sajnos 12V-os tápfeszültséggel 2 Ohmos hangszórókkal is csak maximum 40-50W teljesítmény érhető el. Persze vannak nagyobb teljesítményű autós erősítők, de azokban van kapcsoló üzemű tápegység, amik előállítják a magasabb tápfeszt. Azzal meg nem ugyanott vagy, mint ha hálózatról menne?
Kültéri hangosításhoz egyébként sokkal nagyobb teljesítmény kell mint beltérre.
"Tehát ha jól értelek, legyen minél kisebb Ohm-os, minél nagyobb dB-es, és a W-szám meg egyszerűen nem érdekes, és azt hagyjam is? "
Szó sincs róla. Nyilván az érzékenysége legyen nagy (de az jelentősen növeli az árát).
Az impedanciája nem kívánság műsor. Annak annyinak kell lennie, amennyi az erősítőhöz kell.
A teljesítménye sem lehet akármekkora, mert el kell hogy viselje az erősítő által leadott teljesítményt.
hát én nem kívánok bele szólni a tervetekbe így annyit mondok hogy ha fejről lesz hajtva a hangszóró akkor minimum 4ohmos hangszóró szükséges.
mivel te hangosan fogod használni így én nem ajánlanám hogy fejegység végfokáról menjen a hangszóró mert a fejegység végfoka már hamar torz jelet küld.
a torz jel meg ugye égeti a tekercset amellett hogy sz ar a hangzás.
kis autós erősítőt már 6-8ezer ért is tudsz venni és jobb mint a fejegységekben lévő elektronika.
autós erősítőt? muti lécci egyet, az nagyon jó lenne!
(és elhiszem, hogy működik 220V-ról, nálunk az a baj h iszonyú elektromos szmogban vagyunk, szal környezeti adottság h nem tudunk dolgozni hálózatról sajnos)
nem is tudtam, hogy léteznek ilyenek, ez nagyon király!
de hogy fárasszalak, lenne még kérdésem :)
1, amelyiknél több bemenet van (láttam az egyiknél 4-et is), ott mindegy, hogy pl a keverőpultot melyikre kötöm vagy egyáltalán mire szolgálnak ezek?
2, amelyiknél pedig csak 1 (pár) kimenet van, ott simán párhuzamosan kell rákötni a hangszórókat? az 1 RCA-párat kell szétosztanom pl 4 felé? eskü, nem értem ....
3, és végül még azt megtennéd, hogy olyan érzékenységű hangszórókat is mutatsz, amelyek szted kellő hangerőt biztosítanak a már leírt nagysághoz úgy kb?
1.kérdés
gondolom az rca-kat mondod mert az a bemenet,arra szolgálnak hogy ott viszed be a az erősíteni kívánt jelet
kettő az egyik oldalé és kettő a másik oldalé,jelölni is szokták hogy front és rear.
2.itt nem nagyon értem milyen kimenetre gondolsz
nem linkeltem ha jól emlékszem monoblokkot hogy 1 pár hangszóró kiment legyen
a kérdés második fele pedig igen,y elosztóval szétoszthatsz 1 rca-t
3.
tessék itt egy elég érzékeny darab,aztán ügyelj a dobozépítésre mert egy rossz dobozzal tönkre teheted az érzékenységét,a dobozon is múlik hogy végül milyen hangerőre lesz képes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!