Mi okozhatta az akkumulátor túlmerülését? (többi lent)
Egy Li-Po 600 mAh-s, 7,4 V-os, 2S, RC helikopterbe való akkumulátor egyik cellája drasztikusan túlmerült (1,5 V-ra) ezáltal használhatatlanná vált. A másik cella rendben van. 5 ciklust ment abban a bizonyos helikopterben majd feltöltve (nem feltétlen ideális) hónapokig állt. Majd pár hete előkerült és egy másik RC repülőbe házilag épített 6 LEDből álló világítást szolgált ki. Rendesen működtette is összesen 1,5 órán át több próba alatt. Aztán pár nap pihenés után ismét használatba akartam venni, de nem adta azt a fényerőt mint pár nappal korábban. Megpróbáltam feltölteni, de a töltő 20-30 másodperc után abbahagyta a töltést.
Én okoztam a gyakorlatilag bejáratós akkumulátor halálát vagy valami másról van szó?
balanoszolva töltesz?
Szerintem egyszerűen túlmerítetted...
ezt a kérdést egyébként egy rc fórumra kéne feltenned aksi topikban, ott biztos válaszolnak hozzáértők
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!