Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi okozhatta az akkumulátor...

Mi okozhatta az akkumulátor túlmerülését? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy Li-Po 600 mAh-s, 7,4 V-os, 2S, RC helikopterbe való akkumulátor egyik cellája drasztikusan túlmerült (1,5 V-ra) ezáltal használhatatlanná vált. A másik cella rendben van. 5 ciklust ment abban a bizonyos helikopterben majd feltöltve (nem feltétlen ideális) hónapokig állt. Majd pár hete előkerült és egy másik RC repülőbe házilag épített 6 LEDből álló világítást szolgált ki. Rendesen működtette is összesen 1,5 órán át több próba alatt. Aztán pár nap pihenés után ismét használatba akartam venni, de nem adta azt a fényerőt mint pár nappal korábban. Megpróbáltam feltölteni, de a töltő 20-30 másodperc után abbahagyta a töltést.

Én okoztam a gyakorlatilag bejáratós akkumulátor halálát vagy valami másról van szó?

2014. dec. 13. 23:11
 1/2 anonim ***** válasza:

balanoszolva töltesz?

Szerintem egyszerűen túlmerítetted...

ezt a kérdést egyébként egy rc fórumra kéne feltenned aksi topikban, ott biztos válaszolnak hozzáértők

2014. dec. 15. 16:53
 2/2 A kérdező kommentje:
A hozzá való balansz töltővel töltöttem. Túl pedig nem hiszem hogy merítettem, hisz pár nappal korábban tökéletes fényerőt adott. Pár nap állás után pedig látványosan halványabban hajtotta meg a ledeket. Innen lett gyanús hogy valami nem oké. Olyan fórumon biztos kapok majd választ, de itt voltam regelve így első körön itt kérdeztem :) Köszönöm hogy reagáltál.
2014. dec. 15. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!