Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem tapad a forrasztás...

Miért nem tapad a forrasztás többi alul?

Figyelt kérdés
az a helyzet rezet szeretnék forrasztani elektromos forrasztóval próbáltam először fojasztoszerel de az ón nem fojt meg csak összeugrott a tesómtól kértem az ónt egy tömböt adott mert ő már dusítodta ólommal nem tudom mennyivel lehet ez a probléma ?
2014. nov. 29. 21:53
 1/7 Vortrex ***** válasza:

Mit szeretnél forrasztani pontosan?

Szerintem kicsi az a hőmérséklet, amit az elektromos forrasztópáka ad. Régen gőzgép modellek kazánját forrasztgattam rézzel és mindig gázlámpát használtam. A réznek amúgy is nagy a hővezető képessége, nehezen forrósodik fel rendesen egy adott ponton

2014. nov. 29. 23:23
 2/7 Vortrex ***** válasza:
Elírtam, nem rézzel forrasztottam, hanem forrasztó cinnel (a réz kazánt)
2014. nov. 29. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem árt, ha a réz zsír és oxidmentes. konyhai súrolószerrel ilyenkor át lehet súrolni, ha van finom csiszólóval. oxidos nyáklemeznél én csiszolószivacsot használok. De az is lehet, hogy tényleg gyenge a páka. Pl rézcsövet is gázlámpával forrasztunk.

Ha vezetéket, nyákot akarsz forrasztani, akkor meg a legjobb venni egy kis bund ónt (lehet kapni 10 dekásat is) és azt használni, mivel annak a belsejében is vannak folyasztószerrel töltött csatornák.

2014. nov. 30. 08:22
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat rézcsövet szeretnék forrasztani most rendeltem egy gázforrasztó pisztolyt aminek jó nagy szúró lángja van megpróbálom majd azzal sokan azt mondják hogy rézcsövet csak ugy tudok forrasztani ha lánggal mejdnemhogy fel izitom mert a forraszanyag csak akkor fojik szépen körbe
2014. nov. 30. 11:33
 5/7 A kérdező kommentje:
amugy drotkefével szoktam megsikálni aztán folyasztoszerrel megtisztitom csillog villog utána
2014. nov. 30. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlen izzania. Ugyan kényszerűségből, de forrasztottam már hőlégfúvóval is, működött. Elektromos pákából meg maximum egy 200-300W-s bádogos páka rúghat labdába.
2014. nov. 30. 18:15
 7/7 A kérdező kommentje:
értem tehát hogyha a gázforrasztóval csinálom működnie kell?
2014. nov. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!