Tud segiteni valaki TP link WR741ND kapcsolódási hibában?
"Viszont a wifi kapcsolódás után"
Mihez is kapcsolódott a router WiFije?
"Csatlakozik normálisan,"
Milyen eszközhöz kapcsolódik normálisan? Ha kapcsolódik, miért is nem használható?
Bocsáss meg, én a kérdést sem értem....
Csak pontosításként.. "wifi hálózathoz"
Szimplán a router wifijéhez csatlakozást értsem alatta ugye?
Ha a sikeres a csatlakozás mobil eszközzel a router wifijéhez, hívd meg magát a routert, mintha konfigurálni akarnád.
Ha bejelentkezik és elvileg konfigurálható (ne tedd), akkor a wifi és a mobileszköz között van kapcsolat.
Ha volna érvényes, megengedett net hozzáférés a szolgáltatón keresztül akkor menne minden.
De úgy tűnik, a szolgáltató felé nincs meg a jogosultság igazolása.
Jelszó gond van, esetleg wifi titkosítás van beállítva.
Töröld a titkosítást, először anélkül próbáld.
Eddigi információidból nem tudom kitalálni hol akad el...
A THome modem nem lehet gond, hiszen ellátja feladatát, működik.
A gond a router WiFijével van.
Tedd fel a WiFiAnalyzer programot a mobiltelefonra és nézd meg, a router mellé ülve, mekkora a WiFi térereje.
Annak 1 méteren belül jobbnak kell lenni, mint -40dB.
Eszközeim látják (vevőképesek) még a -80dB-s jelet is, de ha nekik kell "megszólalni" és sugárzási teljesítményt produkálni csak a -65dB-nél "közelebb" lévő WiFit érik el és kommunikálnak.
Nem biztos, hogy jó a logikád.
Ha kihúzom az összes UTP-t a routerből (a modemét leszámítva), ettől még a WiFin tudok kommunikálni.
Azaz, nincs se WIN, se más ami blokkolhatna.
Feltétel: a szolgáltatói azonosítónak a routerben kell lennie és nem a PC-ben.
De erről nem szóltál, én meg nem bogarásztam utána ennél a router típusnál.
"Nálam minden faxán ment."
Ugyanazon szolgáltató van mindkét "drótvégen"?
Ugyanaz a fogyasztó, azaz a Te azonosításod mindkét helyen??
Hogy világos legyen: ahhoz, hogy én net szolgáltatást vegyek igénybe, ahhoz a szolgáltatótól kapok egy felhasználónevet és jelszót.
Ezt minden esetben a szolgáltatóhoz való kapcsolódáskor meg kell adni, ezt ellenőrzi a szolgáltató és ha rendben van, ezután kapok egy IP címet és használhatom a netet.
Neked otthon és a kérdéses helyen ez hol van megadva, hogyan történik a felhasználónév és a jelszó megadása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!