Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tud segiteni valaki TP link...

Tud segiteni valaki TP link WR741ND kapcsolódási hibában?

Figyelt kérdés
Lényege a következő. Egy munkatársamnak ilyen routere van és nem igazán működik a wifi rajt. A PC-n win 7 van fixen, kábellel bedugva a routerbe működik. Viszont a wifi kapcsolódás után semmilyen mobil eszközzel nem tudják használni. Csatlakozik normálisan, látható hiba nincs,viszont nem használható. Gyári beállitás után sem működik. Visszakonfiguráltam rendesen, mint az enyémet. Nálam otthon működött. Azt hozzákonfiguráltam a thome modemhez is. DE IGY SEM MEGY. Segitséget kérek.
2014. nov. 27. 20:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"Viszont a wifi kapcsolódás után"

Mihez is kapcsolódott a router WiFije?

"Csatlakozik normálisan,"

Milyen eszközhöz kapcsolódik normálisan? Ha kapcsolódik, miért is nem használható?

Bocsáss meg, én a kérdést sem értem....

2014. nov. 27. 20:29
 2/14 A kérdező kommentje:
"Wifi kapcsolódás után" ez azt jelenti, hogy pl a telefon kapcsolódik egy wifi hálózathoz. Ez után, amikor egy kapcsolódás létrejött a tp link és a telefon között lehet használni az internetet, vagy play áruházból tölthetünk le alkalmazásokat, stb..... Na ez nincs meg. Mármint nem megy a net és nincs adatforgalom. Wifi jel van, de nem használhatjuk.Hiba nem észlehető, pl nem irja ki, hogy "Kapcsolódási hiba", mert akkor láthatnánk a hibát, de itt minden normálisnak néz ki,csak nincs net. Egyszer egy barátomnak a win7 otthoni hálózati beállitásai szivattak meg. Azt hittem, hogy ez is az lesz, de nem.
2014. nov. 27. 20:48
 3/14 anonim ***** válasza:
PC-n tudsz netezni? Van adatforgalom? Minden normális?
2014. nov. 27. 21:03
 4/14 anonim ***** válasza:

Csak pontosításként.. "wifi hálózathoz"

Szimplán a router wifijéhez csatlakozást értsem alatta ugye?

Ha a sikeres a csatlakozás mobil eszközzel a router wifijéhez, hívd meg magát a routert, mintha konfigurálni akarnád.

Ha bejelentkezik és elvileg konfigurálható (ne tedd), akkor a wifi és a mobileszköz között van kapcsolat.

Ha volna érvényes, megengedett net hozzáférés a szolgáltatón keresztül akkor menne minden.

De úgy tűnik, a szolgáltató felé nincs meg a jogosultság igazolása.

Jelszó gond van, esetleg wifi titkosítás van beállítva.

Töröld a titkosítást, először anélkül próbáld.

Eddigi információidból nem tudom kitalálni hol akad el...

2014. nov. 27. 21:11
 5/14 A kérdező kommentje:
A kábelen bedugott pc normálisan megy.Wifit használó dolgok nem mennek csak.Egyik sem.Az otthoni hálózatot nyitottá tettem az asztali pc-n.Ez egy másik gépen bevált,itt nem.A kikapcsolt pc-vel sem megy a wifi-s dolgok egyike sem,sőt a bekapcsolt mellett sem.
2014. nov. 27. 21:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Teljesen nyitva van az egész "gyáriként".Reset után akadtam el.Mivel nekem kábeles nettem van, nálam tutin ment. A Thome modem lehet a gond?
2014. nov. 27. 21:16
 7/14 anonim ***** válasza:

A THome modem nem lehet gond, hiszen ellátja feladatát, működik.

A gond a router WiFijével van.

Tedd fel a WiFiAnalyzer programot a mobiltelefonra és nézd meg, a router mellé ülve, mekkora a WiFi térereje.

Annak 1 méteren belül jobbnak kell lenni, mint -40dB.

Eszközeim látják (vevőképesek) még a -80dB-s jelet is, de ha nekik kell "megszólalni" és sugárzási teljesítményt produkálni csak a -65dB-nél "közelebb" lévő WiFit érik el és kommunikálnak.

2014. nov. 27. 21:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Ezt nem igazán értem.Nálam minden faxán ment. Visszavittem,már nem.Fullos jel van rajt.Mind az 5 egység .Ettől függetlenül nyomtunk két resetet.Azóta sem jó.Még mindig arra következtetek,hogy a win 7 blokkol valamit.De ha jól emlékszem 2db hálózat van megadva az asztalin.Néha hazajön a tesó a laptoppal,az speciel ment wifiről. Nem lehet,hogy ez kavar be?
2014. nov. 27. 22:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jó a logikád.

Ha kihúzom az összes UTP-t a routerből (a modemét leszámítva), ettől még a WiFin tudok kommunikálni.

Azaz, nincs se WIN, se más ami blokkolhatna.

Feltétel: a szolgáltatói azonosítónak a routerben kell lennie és nem a PC-ben.

De erről nem szóltál, én meg nem bogarásztam utána ennél a router típusnál.

2014. nov. 27. 22:27
 10/14 anonim ***** válasza:

"Nálam minden faxán ment."

Ugyanazon szolgáltató van mindkét "drótvégen"?

Ugyanaz a fogyasztó, azaz a Te azonosításod mindkét helyen??

Hogy világos legyen: ahhoz, hogy én net szolgáltatást vegyek igénybe, ahhoz a szolgáltatótól kapok egy felhasználónevet és jelszót.

Ezt minden esetben a szolgáltatóhoz való kapcsolódáskor meg kell adni, ezt ellenőrzi a szolgáltató és ha rendben van, ezután kapok egy IP címet és használhatom a netet.

Neked otthon és a kérdéses helyen ez hol van megadva, hogyan történik a felhasználónév és a jelszó megadása?

2014. nov. 27. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!