Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olyan hangfalat keresek,...

Olyan hangfalat keresek, amely megfelelő hangzást biztosít a dj-zéshez, de ugyanakkor "akkorát szól, hogy leviszi a fejed" képletesen szólva. Többen ajánlották a stúdió monitorokat, dehát ahogy elnézegettem őket? .

Figyelt kérdés

2014. nov. 24. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát monitorra kell vagy frontra?
2014. nov. 24. 14:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindkettőből jó lenne.
2014. nov. 24. 23:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Akár állhatna egy szettből is. Csak nem nagyon vagyok jártas, hogy melyik minőségi és jóhangzású. Milyet érdemes venni ilyesfajta használatra.
2014. nov. 24. 23:49
 4/7 anonim ***** válasza:

hangfalat nem így veszünk. sajnos a mai világban első a pénz. A második, ami első is lehetne, mire akarod, hol akarod használni.

A studio monitorok szépen szólnak, de a nevében is benne van. Viszonylag kis teljesítményű, stúdióba, otthonra való hangfalak, amik általában aktívak.

2014. nov. 25. 07:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Házibulik, rendezvények... Tehát nem egy-két emberes "bulikra" kellene. Csináltam már bulis estéket, csak az problémám, hogy "kezdőként" megvettem a gagyit és hát megadta magát.
2014. nov. 25. 10:00
 6/7 anonim válasza:

Ha frontra is kell, akkor mindenképpen PA hangfalakat keress, aztán ezeket lehet majd lehet használni másra is a bulikon kívül ha nem a legszörnyűbb hangzásút veszed. Egy PA rendszer top hangfalakból plusz mélyládákból áll, de kisebb helyeken elég lehet csak a top is, ha kellően képes a mély hangokat adni. Ha aktív hangfalakat nézel, azok drágák, ha passzívakat, azokhoz kell külön venni végerősítőt (végfokot).

Fogalmam sincs hogy te mennyit szánnál rá, nekem egy alap (2 db passzív top plusz egy végfok) rendszer 100k-ba került, ez 2 db reflex topot takar plusz egy siva ppa 800-at. Használtan.

2014. dec. 26. 11:16
 7/7 anonim válasza:

Előző vagyok, annyit még hadd tegyek hozzá, hogy a reflex hangfalak sem biztos hogy kellően jól szólnak egy buliban, minél komolyabb, annál jobb (persze ezekből is van rengeteg féle, nekem konkrétan 12R300-as mélyközép plusz beyma magas & tölcsér van benne - és itt hadd jegyezzem meg, hogy lehetőleg tölcséres magassal szerelt hangfalakat illik venni).

Szokták ajánlani a dB technologies; opera; QSC, stb.. aktív topokat jó hangképük és erőteljességük miatt, ezek már igényesebbek+ és persze drágábbak is. Bizony egy tornaterem nagyságú helyre bőven elég volt 2 darab komolyabb dB top mikor én dolgoztam velük.

2014. dec. 26. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!