Led-hez ilyen elem?

Figyelt kérdés
Van 2db szuperfényes 5mm-es fehér ledem, ezeket akarom sorosan kötni, és hogy milyen és mennyi gombelem kell hozzájuk ha nem akarok ellenállást ? (ahogy néztem LR44-es gombelemet mondanak hozzá 3-at egyhez akkor kettőhöz vegyek 6 db-t ?)

2014. nov. 23. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Ellenállás minidig kell vagy megfelelő meghajtó áramkör.

Amúgy 3 db egyhez nem sokáig bírja.

Sima LED-del ca. 5 óra, de ez szuperfényes és nem tudom az adatait.

2014. nov. 23. 13:48
 2/3 anonim válasza:
Nem rég voltam egy üzletben és ott mondta az eladó, hogy a fehér led az 3v... ha kettő sorosan kötsz, akkor az 6volt vagyis négy elem ezek szerint. Azért nézz utána, csak mondtam, mit hallottam.
2014. dec. 1. 13:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Fehér ledenként kb. 3.3 V-al lehet számolni.

Ezzel szemben, ez csak tájékoztató adat. a lényeg az átfolyó áram, ami sok egyéb dologtól is függ, mint a chip hőmérséklete, a led szériája, stb. Ezt egy megfeleleő értékű soros ellenállással lehet kicsit rugalmasabban beállítani, legegyszerűbb megoldásként.

2014. dec. 2. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!