Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 9 voltos vagy 12 voltos elem?

9 voltos vagy 12 voltos elem?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszadalmas lenne leírni,hogy mire kell,de a lényeg röviden: led szalagot szeretnék venni,és simán összekötni 9 voltos vagy 12 voltos elemmel.Ilyen ledsor úgy tudom,hogy 3 ledenként darabolható.Elég ehhez a 3 ledhez a 9 volt,vagy 12 voltos elem kell?(akksi nem jöhet szóba,mert kis helyre kerül az áramforrás)

2014. okt. 31. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon rövid ideig fogja bírni.

AZ a három LED kb. fél watt, 40 mA 12 voltról, egy 12 voltos elemet pár óra alatt leszív.

2014. okt. 31. 21:34
 2/4 A kérdező kommentje:
én úgy olvastam,hogy egy méteres ledsorban van 60 darab led...ennek a ledsornak 4,8W fogyasztása van...egyébként összesen 6 darab ilyen ledet szeretnék tenni bele,ami 0,48W...tudsz ajánlani valami mást,ami elemnél nem túlságosan nagyobb méretű,és nem helyhez kötött tépegység? :)
2014. okt. 31. 22:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincsenek csodák. Pár wattóránál többet nem tudsz tárolni ilyen kis méretben.
2014. okt. 31. 22:31
 4/4 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm :) valamint úgylátom,hogy otthon vagy a témában,ezért arra is kiváncsi lennék,hogy ha egymástól kb 1 méteres távolságra lenne ez a 6 led..(tehát 3-3 mini ledsor),akkor ezeket párhuzamosan érdemes kötni,vaggy elég a soros is?
2014. okt. 31. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!