Vezetékes telefon rejtély?
Adott egy telefon ami vezetékes de hordozható (tehát vezeték nélküli) haha. Szóval elmegyek mellette és elkezdett csörögni. Felveszem...és egyszerre a másik féllel: "igen tessék?" csak ő még "segélyhívó miben segíthetek?" Mondom "mi?? segélyhívó??" -"Igen, 112, miben segíthetek?" Hát mondom egyetlen telefonunk van, az is a falon és hogy én nem hívtam senkit, főleg nem a 112-t az olyan biztos, mint hogy mi itt most beszélünk. Szóval nem elég hogy a telefon mindkét oldalon kicsörgött és egyikünk sem hívta a másikat, még kiderül hogy a 112-vel kapcsolódtam össze akaratlanul!
Hogy van ez kérem szépen? A lényeg, hogy tudom, hogy volt régen olyan hogy a hordozhatós vezeték nélküliek véletlenségből ráhangolódtak a szomszéd telefonjára, de ma is lehetséges ez? De az is csak olyan volt, hogy a másik számlájára ment a beszélgetés. Nem pedig így, hogy kicsöng. Tehát maximum arra tudok gondolni, hogy valamelyik szomszéd hívta a 112-t és az a vonal megszakadt mire felvette az diszpécser neki (vagy letette addigra pont és ilyenkor vissza szokott csörögni a telefon) és valamilyen hiba folytán ide csörgött vissza?
28F
Aranyos vagy de nagyon nem. Hidd el ha ilyen egyszerű lenne a válasz, akkor nem kérdeznék. :)
De azért leírom, hogy nincs pin kód nincs beállítva és a telefon sem volt használva napok óta. Csak ott van fent a töltőjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!