Angliában feltétlenül új bankkártyát kell csináltatni a munkavállaláshoz?
Lehet hogy a kérdés abszurd, de ha kinti munkavállalásról van szó. Akkor semmilyen itthon csináltatott kártyát nem fogadnak el a kinti munkabér átutalásához?
Valami alternatív megoldás esetleg amennyiben csak rövid ideig tervezik az ott tartózkodás?
Az legális munkavállaláshoz angol banknál vezetett bankszámlaszám szükséges. A jelenlegi bankkáryádat hozzá tudod kapcsolni egy angol bank számlájához? ( Ha nem - márpedig nagyvalószínűséggel nem tudod - akkor új bankkártya kell, az új angol bankodtól ).
Kivétel az "intercompany transfer" típusú munkavállalók esetén, de szerintem te nem ebben a kategóriában vagy.
Kedves 2. válaszoló:
Ki említett jogi dolgokat? A munkáltató egyszerűen nem fogja felvállalni az átutalás kötlségeit és bár átháríthatná a munkavállalóra - nem fogja megtenni. Egyszerűen kötelez arra, hogy nyiss egy bankszámlát. Vagy úgy gondoltad, hogy KP-ban fizetnek neked x EURót?
A mai napig megvan UK Barclays számlám ( direkt volt olyan konstrukciójuk anno amit külföldi munkavállalóra szabtak, nem kellett pl többhónapnyi közüzemi számlát mutogatnom nekik, hanem a munkáltatóm jótállt értem )
Sőt, ez fordított esetben is igaz:
Jelenleg olyan munkahelyen dolgozom Magyarországon ahova szintén jönnek külföldi munkavállalók ( hihetetlen de van ilyen ) és midegyik magyar bankszámlára kapja a fizetését. Bizony.
Cardiff-ben két évig dolgoztam, előtte Stockholmban 3 évet.
Jelenleg San Diego, CA. Igen mindenütt volt saját bankszámlám - mert kellett. Saját tapasztalatot írtam + megtaláltam a internetes linket.
A "buta magyar barmok" irományodra nem kívánok reagálni, mivel már azzal minősítetted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!