Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Most vettem egy ASUS RT-N66U...

Most vettem egy ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900 Gigabit Router-t. A beállításhoz/használathoz feltétlenül kell e kábelmodemet is vennem vagy máshogy is meglehet oldani?

Figyelt kérdés

2014. aug. 7. 18:28
 1/6 P.O.C. ***** válasza:

Ez egy sima Wi-Fi router, nem tartalmaz modemet. Bármilyen netet meg tudsz osztani vele, ami RJ45 -ös csatlakozón keresztül érkezik.

Nyilván kelleni fog modem, ha az internet szolgáltatásod amúgy is igényli (pl ADSL, Kábel), de ha olyan neted van amihez amúgy sincs modem (pl. Digi LAN net), akkor természetesen nem kell.

A beállításhoz akkor is hozzáférsz ha semmilyen modemet/kábelt nem kötsz a WAN portjára.

2014. aug. 7. 18:44
 2/6 A kérdező kommentje:

A helyzet körülbelül így néz ki:

Van egyszer egy kábelmodem, amire már rá van kötve egy router. Viszont a szükséges szobáig már nem nagyon ér el a jel, ezért vettem a fent említett routert. A szobában csak telefonkábel van. Hogyan tudnám a modem nélkül beállítani (annak foglaltsága miatt)? Megoldható egyáltalán?

2014. aug. 7. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha pedig szükséges a modem, azt csak internet/telefonszolgáltatónál lehet beszerezni?
2014. aug. 7. 19:33
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Erre a célra elég lett volna csak egy sima jelismétlőt venned, nem pedig az Asus aktuális csúcsmodelljét. :D

Sokkal olcsóbban kijöttél volna ki.

Bár elvileg ennek is rendelkeznie kéne jelismétlő funkcióval, hogy ha sokkal olcsóbb modellek is rendelkeznek vele: https://www.youtube.com/watch?v=3AGQlvUQgns

2014. aug. 7. 19:49
 5/6 A kérdező kommentje:
És ha veszek egy jelismétlőt, akkor azzal az újonnan vett routert betudom üzemelni modem nélkül?
2014. aug. 7. 20:06
 6/6 P.O.C. ***** válasza:

Most is be tudod, csak néz fel a webes felületére van-e repeater funkció.

Sajnos az Asus honlapján semmi infó nincs róla.

Bár itt én úgy látom nincs: https://www.youtube.com/watch?v=3AGQlvUQgns

Most ha csak az a probléma, hogy nincs teljes Wi-Fi lefedettség, elég a jelismétlő. Nem kell még azt a routert is közbeiktatni. Teljesen felesleges.

A másik router típusa, ami most a modem mögött van, az milyen?

Lehet, hogy sokkal gagyibb mint ez. Szerintem okosabb lenne ezt a helyére rakni, biztos nagyobb lenne a hatótáv. Az AC szabványú routereknek -mint ez is- alapból nagyobb.

2014. aug. 7. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!