Egy azonos értékű ellenállás beiktatásával kialszik-e a check engine lámpa?
Azt írta ki a laptopon, hogy az 1-es lambdaszonda fűtűszála szakadt. Ha a fűtőszál áramkörbe bekötök egy db. két Ohmos ellenállást, vajon megkajálja -e a trükköt a kocsi kompjútere? a fűtés nem fontos.
a lamdaszonda fűtéshiánya nem befolyásolja a motor működését, sem a katalizátorét.
(szerintem)
Vélemény?
Szwift III ról van szó. A szerelő 60 ezerért kicseréli a szondát, de azt mondta, elmegy így is az autó károsodás nélkül.
Momentán nincs hatvanezrem, de a sárga lámpácska masszívan világít. Tudom, vegyem ki az izzót...
Inkább egy Ohmikus trükk lenne jó, addig amig összeszedem a hatvan rugót...ha valaki ért hozzá, legalább elméletben, mondja el..köszi.
De most nem tök mindegy milyen trükköt csinálsz, hogy ne világítson a lámpa? A probléma akkor sem lesz megoldva.
Tényleg szerelő kell egy lambdaszonda cseréhez?
Igen, ha lehúzom, akkor is világít.
Köszönöm a videót, ott találtam a kocsimról szólót is..
Annyi hibádzik, hogy az én szondám négyvezetékes, és baromi rossz helyen van elöl. viszont láttam a célszerszámot amivel ki lehet csavarni. A műszeres mérést is megnéztem, és jól saccoltam a 2 Ohmot, mert a videón hármat mutatott.
Szóval az igaz, hogy ha trükközök, akkor a probléma még nincs megoldva, de én elméleti síkon próbálkoztam, mi van akkor ha...? Most beszerzek egy három Ohmos ellenállást, és bekötöm a fűtővezetékre, hátha..
Negyven ropi az egyes számú szonda a vashoz, asszem kicserélem sk. Persze előbb célszerszámot kell csinálni, aztán vagy kijön, vagy nemtudommilesz..
Köszönöm a segítséget.
Arra azért figyelj, hogy a fűtő vezeték ha 2 Ohmosés fűt...Akkor annak nem elég egy mezei 0,5 0,8 wattos ellenállás.
Oda lehet kell egy combosabb 5-10 Wattos is...
köszönöm, igen erre figyelek...
jó lenne egy vadiúj szondát megmérni, abból minden kiderül.
Valahol már láttam katalógust szondák adataival, de lövésem sincs hol..
rajta vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!