Ha egy 100Wos ledre nem 18Vos vagy 12Vos akksit kötök rá csak 10 darab 9V osat akkor attól az még működni fog? Illetve halványabb lesz a fénye? Vagy mi lesz a külömbség?
Jézus te hányadikos vagy.
Azt hogy sikerült kiszámolnod hogy 10 db 9 voltos elem eredő feszültsége megegyezik egy 18V os akuéval.
Nem tűnik fel hogy az sorba kapcsolva már 90V.
Mi lenne ha elolvasnád a led adatlapját vagy nagyítóval végigbogarásznád a chip et mert száz százalék hogy bele van ütve az üzemi feszültsége és után kezdenél el feszültségeket számolni.
A túlfeszültségre egyből kinyiffan a leded hiába aksiról megy.
Az itten a baj hogy egy gyerek vagy aki dobálódzik a voltokkal 18,12,9, meg mi volt még a repertoáron 24?
Na már most ilyen led chip nem létezik ami egyszerre működne ilyen szélsőséges értékeken ,a komolyabbak meg ha csak egy tized voltal több kerül rájuk kiégnek a fszba anélkül hogy felvillannának .
Természetesen alacsonyabb feszültséget rá lehet adni mint ami az üzemije de értelme nem lesz. Ha már a fejedbe vetted hogy ilyen teljesítményű ledet akarsz hajtani nem lenne ésszerűbb venni hozzá egy tápot ?
Vagy ha te akarod megépíteni az áramgenerátort hozzá előbb járd ki az elektronika alapjai c iskolát mert így a kukába fog kikötni az a 100W chip én szóltam.
Nem is nagy pénz egy táp hozzá,főleg német vagy angol ebay en kell rendelni.
De melyikhez milyen táp kell? Még mindig nem tudom hogy neked milyen leded van , pont ugyan az van mint a videón?
Magyarországon nem is nagyon forgalmaznak 32V os ledeket csak 12V ost szóval itthon nincs értelme 32V hoz rendelni mert vlszinüleg kétszer annyiba fog kerülni mintha megrendeljük ebayről az unióbol .
A filmbelihez én ezt találtam 6000ft körül [link]
de ez szerintem nagyon gagyi és kínai és a 3A se tudja meg nem tudom mennyitől van vámhatár talán 20e ft felett de utána kell nézni mert nem unióból vásárolsz és észreveszik az árudat mert a kínaiak véletlenül ráírják :D amit amúgy direkt nem szoktak akkor még 27% áfát is kell fizetni.
De inkább azt tudd meg hogy neked milyen típusod van mert vakon nem szabad rákötni semmit. A komolyabb tápok olyan 25e ft talán megéri legyártatni valami hobbi elektros sráccal ha nem a karod megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!