Hogyan kell hangfalat bélelni?
Van egy Auna PA 1000w hangfalpárom. [link]
Még az electronic star oldaláról rendeltem egy szettben. Hallottam ismerősöktől hogy a kibélelt hangfalak szebben szólnak, jobb basszust adnak. viszont hallottam olyat is hogy egyes ládákat nem szabad / kell kibélelni. Ezt a hangfalat lehet vagy kell bélelni?? Ha igen akkor hogyan kezdjek hozzá, mire figyeljek oda? Ja, és hangváltót érdemes beszerelni?? (mert eredetileg se bélés, se hangváltó nincs benne...)
Várom a válaszokat!!
Előre is köszönöm!!
Mivel bass-reflex rendszerű hangsugárzóról van szó nem feltétlen kell bélelni. Ha lazán kitömöd csillapítóanyaggal a reflex csöveket lehetőleg "kikerülve", mérséklődnek a középtartomány rezonanciái, és minél jobban kitömöd, csillapítódnak a mélyhangok. Nem lesz több mély, talán zárt ládánál esetleg, mivel a csillapítóanyagnak virtuális térfogatnövelő hatása van. Ebből a hangsugárzóból nem nagyon lehet hallgatható hangzást kicsikarni, ennyit tud. Azért egy próbát megér, hátha hallgathatóbb lesz.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!