Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan kell hangfalat bélelni?

Patrik152 kérdése:

Hogyan kell hangfalat bélelni?

Figyelt kérdés

Van egy Auna PA 1000w hangfalpárom. [link]

Még az electronic star oldaláról rendeltem egy szettben. Hallottam ismerősöktől hogy a kibélelt hangfalak szebben szólnak, jobb basszust adnak. viszont hallottam olyat is hogy egyes ládákat nem szabad / kell kibélelni. Ezt a hangfalat lehet vagy kell bélelni?? Ha igen akkor hogyan kezdjek hozzá, mire figyeljek oda? Ja, és hangváltót érdemes beszerelni?? (mert eredetileg se bélés, se hangváltó nincs benne...)

Várom a válaszokat!!

Előre is köszönöm!!

2014. aug. 28. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel bass-reflex rendszerű hangsugárzóról van szó nem feltétlen kell bélelni. Ha lazán kitömöd csillapítóanyaggal a reflex csöveket lehetőleg "kikerülve", mérséklődnek a középtartomány rezonanciái, és minél jobban kitömöd, csillapítódnak a mélyhangok. Nem lesz több mély, talán zárt ládánál esetleg, mivel a csillapítóanyagnak virtuális térfogatnövelő hatása van. Ebből a hangsugárzóból nem nagyon lehet hallgatható hangzást kicsikarni, ennyit tud. Azért egy próbát megér, hátha hallgathatóbb lesz.

Üdv.

2014. aug. 29. 10:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! És a hangváltóval kapcsolatban tudsz véleményt mondani??
2014. aug. 30. 09:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pirzo magassugárzó van benne, ahhoz nem feltétlen kell hangváltó. Csak akkor kell bele, ha a piezot kicseréled elektrodinamikus magasra.
2014. aug. 31. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!