Beszerezhető ilyen kapcsoló?
Egy orion asztali ventilátor fokozatkapcsolója (nem forgó, hanem váltó) hibásodott meg. Pontosabban eltört a műanyag háza, így az egyes fokozatot nem igazán akarja kapcsolni.
Hestore-nál és a Conrad-nál is nézelődtem de nem igazán találtam jó alternatívát.
0-1-2-3 állású kapcsoló kéne 230V-hoz. (max teljesítmény 60W)
Gondoltam 3db kapcsolóval megoldom, de nem az igazi, olyan váltókapcsoló (nem tudom a hivatalos nevét) kellene aminél ha az egyik fokozatot kiválasztom, akkor másik áramkört ne tudjon zárni. (Ezért nem jó a 3 kapcsolós megoldás.) Olyasmi kellene mint egy tolókapcsoló. Sőt az is jó lenne, ha elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen meg lehessen fogni és kapcsolni. Ez pl kicsinek tűnik: [link]
Tud valaki esetleg ilyenről? Régi magnókból, hifikből szedtem ki annó, de most egy sincs kéznél, na meg azok nem is ilyen áramerősséghez és feszültséghez vannak tervezve.
Esetleg az is jó ha valaki megmondja milyen néven keressem.
Köszönöm előre is!
[link] <-ilyen kapcsolóra gondoltam :)
Amúgy lehet egy sima ki-be kapcsolóval és egy plusz 3 állású forgó vagy tolókapcsolóval úsznám meg a legolcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!