Egy töltőkábel miért nagyon erősen árnyékolt? Adatátvitelnél ok, na de az aksi feltöltéséhez miért kell?
Szétvágtam egyet, mert más csatlakozót kellett forrasztanom hozzá, és meglepődtem, mert a negatívja a kétszeresen árnyékolt kábel árnyékolásán megy, és ilyet még nem is láttam.
Miért kell ez? Mi tud bezavarni a töltésnek?
Vagy esetleg ha nem tölti az ember hanem direktbe a tápról használjuk a camot, akkor azért kell, hogy ne szedjen össze minden zavart? Na de az aksi? Nem értem ...
Valaki esetleg?
Lehetséges de igen kevéssé valószínű.
Még frekvenciaváltók árnyékolatlan motorkábele mellett 10 métereken át vezetett terepi busz megzavarásához is kell egy kis balszerencse.
Sajnos azért az gyakoribb mint a töltős eset :-)
A "terepi busz" (fieldbus) az ipari berendezéseknél, gyártósoroknál, decentralizált I/O szigeteknél használt kommunikációs hálózatok gyűjtő neve.
Jellemzője hogy determinisztikus és fokozottan hibatűrő.
Ilyen pl. a profibus, profinet, modbus, devicenet, interbus, AS-i bus, stb, rengeteg féle van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!